Un oraș mai seducător decât Casanova: Veneția!


Truman Capote, autorul celebrelor romane, Breakfast at Tiffany’s și In Cold Blood, spunea despre Veneția, că este genul de oraș, pe care vizitându-l, ai impresia că ai mâncat o întreagă cutie cu bomboane de ciocolată cu coniac, dintr-o dată. 

Mi-a plăcut foarte mult descrierea nebunească făcută de Capote, pentru că s-a apropiat foarte mult de felul în care arăta acest oraș când l-am vizitat eu. Dar de fapt asta îți vor spune cei mai mulți.



Mi-am dorit enorm să ajung la Veneția, era undeva foarte sus pe lista mea de “to do before I die” și am fost atât de dată peste cap de dorința de a ajunge acolo, încât așteptările mi-au fost până la cer. Veneția nu m-a dezamăgit, asta este sigur, însă nu trebuie uitat totuși că, Veneția este unul dintre cele mai turistice și aglomerate locuri din Europa. Și pe bună dreptate.

Nu apuci să ajungi la podul Rialto până îți dai seama că Veneția este un tablou, totul este culoare, sărbătoare și mister. Un oraș romantic prin excelență și epuizant de seducător, Veneția atrage anual îndrăgostiții de pe toată planeta, boemii incurabili, artiștii inepuizabili și în general persoane inspirate care doresc să dea vieții o altă formă.


Se spune că este orașul unde au loc cele mai multe cereri în căsătorie și mai apoi locul în care se vor desfășura cele mai multe “luni de miere”, este asaltat de oameni care se iubesc și de promisiuni pentru eternitate. Câte a auzit Veneția, din interior, numai ea poate ști și va duce cu ea pe fundul mării, în eventualitatea în care se se scufunda, așa cum preconizează “specialiștii”. 

Dar nu trebuie să așteptăm acel moment nefast. Tamicris Tours are pregătite oferte senzaționale pentru ocazii speciale la Veneția. Poți profita de o ocazie chiar în februarie la vestitul Carnaval, sau poți alege orice altă vacanță în Italia care îți va permite să dai o fugă până la Veneția cea plutitoare.


Dacă te hotărăști, uite ce ar fi “obligatoriu" de făcut în Veneția (sau ce îți recomandă cei mai mulți, dar poate au făcut cei mai puțini):
  • îndepărtează-te pentru miezul zilei de centrul arhiplin (vă spuneam că Veneția e aglomerată)
  • pierde-te pe străduțe unde celor mai mulți turiști le va fi lene să ajungă
  • intră în magazinele micuțe în care ai senzația că nu a intrat nimeni de multă vreme
  • privește micile canale care șerpuiesc liniștite printre clădirile decolorate de apă și de timp
  • ia masa undeva pe malul mării departe de terasele înghesuite unde trebuie să aștepți la rând ca să te poți așeza
  • la lăsarea serii întoarce-te în Piazza San Marco, se va fi eliberat puțin de turiști și te vei putea, cu adevărat, bucura de ea
  • urcă în Campanile să vezi Veneția de sus la apus, atunci când toate culorile sunt potențate iar apa te va uimi cu unduirile ei de final de lume
  • Veneția noaptea poate fi o experiență de neuitat, luminile se vor oglindi fantastic în apa de pe canale, iar muzica din anumite localuri va spori romantismul și farmecul locului
  • nu uita să-ți cumperi o șampanie și două pahare și să o savurezi sub clar de lună pe margine de Canal Grande

După toate acestea, vă aștept cu impresii...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram