Viena - 3 plimbări prin Orașul Muzeu

Cu Dunărea plină de poezie, străzile încărcate de istorie și cultură, biserici și palate străjuind fiecare colț de cartier, capitala Austriei este un muzeu în aer liber. Nimic nu este metaforic în această afirmație, iar dacă ar fi cineva care să pună la îndoială asta, este pentru că poate nu a deschis niciodată o carte de istorie sau un mai puțin elevat, ghid turistic al Vienei, capitala unui fost grandios imperiu, locul unor legede și tărâmul unor povești.

Azi vă invit nu la o plimbare virtuală ci la 3 astfel de plimbări, prin inima Europei Centrale, iar după asta vă trimit să descoperiți voi însivă frumusețea imensă a Vienei. Tamicris Tours vă proprune un city break pe care nu aveți cum să-l refuzați.



1. Plimbare romantică prin centrul Vienei

Și dacă ar fi să faceți o singură plimbare prin Viena, ceea ce voi înșira mai jos nu trebuie ratat. Este esența orașului, motivul pentru care ai ajuns să-l vizitezi. O să te îndrăgostești de el fără să simți și te va marca pentru totdeauna. Străzi pietruite și alei înguste, piețe minunate, o viață boemă și efectiv bună vei simți făcând această plimbare.
Începe de la Stephansdom, dacă se poate dimineața pentru vedea cum soarele strălucește prin ferestrele catedralei medievale. Hoinăriți pe străzile adiacente Domului, ghidați de mirosul de cafea proaspătă. Aceste străzi sunt tot ce vă puteți dori de la un city break vienez și lăsați-mă să pun pariu că vor și motivul pentru care o să vă întoarceți la Viena. Aici o să vă savurați cele mai bune cafele, cele mai deliocioase prânzuri și o să aveți parte de cele mai romantice momente.
După-amiaza vă sugerez să o petreceți la Palatul Hofburg (de pe celebrul Ring vienez) aici puteți alege să vizitați interiorul de muzeu al palatului sau puteți să vă pierdeți prin curtea interioară să vă minunați că acest loc este chiar în mijlocul uneia dintre cele mai aglomerate și moderne metropole europene din secolul XXI.


2. Plimbare cadou pentru doamne

Ca să fac o glumă (nu știu cât de bună), zona acesta din Viena are tare multe fețe, exact ca și femeile. Evident asta o face foarte atrăgătoare și nu doar pentru ele. O doamnă însă va fi mai mult decât încântată să petreacă o zi în această parte de oraș. 
Întâi puteți face o oprire la Opera de Stat, se poate vizita interiorul fără a participa la un concert, mai ales la primele ore la zilei asta nu ar fi posibil. Ideea ar fi că, locul este foarte boem și puteți da de multe trăsuri cochete "parcate" în fața Operei, astfel că o să vă întrebați în ce secol sunteți de fapt. 
După acest loc deosebit, trebuie să vă opriți la o cafenea celebră. Zice-se că aceea ar fi Cafe Museum,  vă trageți sufletul ca să vă pregătiți pentru ce urmează: Naschmarkt, cea mai mare piață a orașului cu sute de magazine colorate și pline de viață. Acesta nu este doar un loc ci o întreagă experiență, căci se vinde ORICE.
Și asta nu este tot pentru o singură zi dedicată doamnelor. Cireașa de pe tort este marele bulevard MariahilferStrasse un rai al cumpărăturilor. Magazinele bradurilor celebre se află aici, dar nu doar asta ci și cele mai frumoase magazine cu dulciuri din Austria. Nu știu voi, dar eu am fost lipită de vitrinele lor, de aceea le recond cu mare drag. La fel, puteți petrece aici o după-amiază întreagă, putând zăbovi până la lăsarea serii când vitrinele magazinelor de lux vă vor spune o altă poveste.


3. De la Karlplatz la Belvedere

Dacă sunteți amatori de vizite în locuri de opulență maximă, acest gen de plimbare va fi o adevărată încântare. Puteți admira vile și reședințe grandioase din secolele 18 și 19, locuri de răsunet ale aristrocrației vieneze în acele timpuri. Zona este dominată de reședina de vară a Prințului Eugen, palatul Belvedere.
Puteți începe plimbare de la Karlplatz îndreptându-vă pașii spre Karlskirche, una dintre cele mai impresionante biserici ale Vienei, o splendoare în stil gotic, în stânga căreia se află Muzeul Karlplatz unde se poate petrece ceva timp, pentru a vă familiariza cu istoria Vienei. 
De aici o puteți lua pe jos spre Palais Hoyos al celebrului arhitect vienez Otto Wagner și vă puteți încheia prima parte a zilei luând prânzul undeva în apropiere. 
În a doua parte a zile va trebui să ajungeți la Belvedere unde liniștit puteți sta cel puțin toată după- amiaza, mai ales într-o zi superbă de primăvară. Cele două palate, practic, sunt legate superb de grădinile panoramice ce vă vor face să uitați complet că vă aflați într-o mare metropolă. Dacă bugetul vă permite și timpul de asemenea, puteți încheia mirifc ziua cu un concert simfonic. Viena vă așteaptă!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram