Egiptul - o dorință neîmplinită (încă)

Spuneam prin articolele trecute, că de copil aveam o listă cu 3 locuri în care îmi zbura mintea în vacanță când avea ea chef: Parisul, Veneția și Egiptul. După cum observați, Egipul era luat cumva total, în întregul său, deși știam clar că doar câteva puncte fierbinți se aflau pe harta dorințelor mele când venea vorba de el... și dintre toate numai el a rămas nebifat. Am început să prioritizez alte și alte locații de care mă tot îndrăgosteam aiurea și am uitat (vorba vine) că e mișto să îți vezi rezolvate întâi și întâi visele din copilărie.

La toate astea se adaugă o activitate pe care prieteni apropiați au făcut-o în vacanța de anul trecut din Egipt: înotul cu delfinii. Știu că este o activitate pe care aș putea să o fac și în alte părți, dar povestea experienței lor m-a făcut să gândesc complet că tot acolo aș vrea și eu să mă întâlnesc cu aceste splendide animale marine.

Și ce aș mai vrea să fac în Egipt, de îmi doresc așa de mult să merg?


Păi ar fi câteva lucruri care mi se învârt prin minte ca într-un carusel de neoprit și tind să cred că se vor împlini cândva din simplu motiv al necesității/posibilității.

Piramidele cred că sunt principalul motiv pentru care aș vrea să ajung în Egipt cât mai repede cu putință, concentrația aceea de istorie și genialitate a civilizațiilor care ne-au precedat fac ca acest loc să fie în topul pentru Egipt al fiecărui turist. Și nu cred că este turist care să ajungă în Egipt și să stea doar cu burta la soare, fără să facă un drum la piramide. Ori dacă este, îmi pare tare rău pentru el.


Cairo, ca mare metropolă și capitală a Egiptului, atrage din grandoare și prin imensul muzeu de egiptologie în care se spune că poți petrece o săptămână fără să-l epuizezi. Piețele grandioase cum este Tahrir reușesc să intimideze și să facă orice călător să se simță mic mic pe acest pământ. Totuși Cairo nu este un oraș sigur și nu aș sfătui pe nimeni să-l abordeze pe cont propriu, agenția de turism e sfântă când este vorba de a vizita locuri cu un anumit grad de risc (mai ridicat).


Nilul, poate că mi se trage și de la cartea preferată a tatălui meu "Cu caiacele pe Nil" (Andre Davy), dar este un must dacă voi pune piciorul în Egipt. O mini croazieră pe Nil sună deja a titlu de roman, nu a jurnal de vacanță și orice are în titlu numele impozantului fluviu mă face să îmi imaginez un apus senzațional și o aventură africană.


Marea Moartă (nu în ultimul rând). Cel mai sărat loc de pe Terra, în care nicio ființă nu poate supraviețui, mă atrage cu aerul ei de legendă biblică și mă văd deja plutind în larg fără să respir de frumusețe și ușurare. Probabil să te scalzi în Marea Moarte este o activitate ce ar trebui să se regăsească în orice bucketlist/wishlist.


Și pentru că Tamicris Tours face lucrurile posibile, vă recomad două oferte speciale spre Egiptul la care visez cu ochii deschiși. Prin prima ofertă vă puteți pune cartierul general la Hurghada și prin a doua ofertă la Sharm El Sheikh, însă prin ambele Egiptul vă este accesibil și vă așteaptă...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram