Perla de pe Arno și inima Toscanei: Florența!

Ca despre orice mare iubire, îți ia timp să așterni pe foaie miile de gânduri grandioase și dureroase care îți dau târcoale când orice idee duce la ea. Când vine vorba, despre marile iubiri în ale călătoriei, la mine totul se traduce prin Toscana și mai ales prin inima ei: Florența. Nu o pot compara cu un alt oraș de mărimea ei, iar cu unul mai mare n-aș vrea să o amestec, că nu ar fi corect. De fapt, Florența nici nu trebuie comparată, ci luată așa cum e și iubită dincolo e ceea ce e. 

Cred că poți spune orice despre Florența, mai puțin că te va plictisi vizitând-o sau că nu ai ce vedea. Deși am întâlnit două persoane care au avut această impresie despre ea, iar eu am făcut stânga împrejur și am plecat, că altfel mă sufocam de indignare. Cine zice că n-are ce vedea la Florența, zic eu, ia să nu mai calce pe acolo. Destul de corect.


Vorbesc foarte mult despre Florența și o recomand tuturor, așa că mai jos o să răspund și aici celor mai frecvente întrebări pe care le primesc vis a vis de superbul oraș de pe râul Arno. Luati-l drept un ghid de călătorie în inima Toscanei și nu o să regretați niciun moment. 

Când să ajungi la Florența?

Deși este absolut minunată în orice anotimp, primăvara și toamna are o aură aparte și nici nu este chiar așa luată cu asalt de turiști. Eu am văzut-o toamna și așa o să-mi rămână la suflet pe vecie, dar aș vizita-o oricând primăvara, temperaturile ei minunate și clima mediteraneeană o fac o splendoare în mijlocul sezonului călduț. În sezonul cald, ca de exemplu mijloc de august, dacă căldură nu este ceva ce să iubiți la nebunie, poate ar trebui evitată.

Cât este recomandat să stai la stai la Florența pentru a putea spune că ai văzut-o?

Aș fi tentată să spun că trebuie să stai o săptămână, dar totuși nu voi spune așa. Ideea este că Florența poate fi vizitată din mai multe puncte de vedere. Unul strict cultural, care va include toate muzeele deloc puține și altul pentru atmosfera toscană de vis. Dacă vrei să vezi Florența din ambele puncte de vedere, atunci o săptămână este chiar prea puțin. De exemplu eu nu am fost decât la Muzeul Tehnicii Galileo Galiei și în rest am savurat atmosfera orașului, asta însemnând că am petrecut 3 zile în Florența și apoi pentru a vedea oarecum Toscana am plecat prin regiune. Trebuie un alt city break la Florența pentru a vedea și muzeele. Așadar, este foarte greu să spun că trebuie fix X zile... fiecare are ritmul propriu și este interesat de altceva, iar orașul este foarte divers. Sfatul meu principal este, orice alegeți nu fugăriți orașul, nu bifați obiective ci bucurați-vă de fiecare secundă, ea va contribui la amintirea frumoasă a Toscanei.


Care sunt obiectivele turistice principale în Florența?

În primul rând este Domul Santa Maria del Fiore, o minunăție arhitecturală. Vizitați catedrala, apoi urcați în cupola semnată de Brunelleschi și dacă tot mai vreți să vedeți Florența "de sus" urcați și în Campanile de Giotto. 

Apoi mergeți în Piazza della Signoria, cea cu Palazzo Vecchio (sediul primăriei din Florența), în fața căreia aveți și o replică a celebrului David, a lui Michelangelo. Întreaga piață e plină de cafenele cochete. Opriți-vă puțin din alergarea pe la obiective și savurați o cafea aici.

Apropo de David, originalul se află la Galeria dell'Academia unul dintre muzeele principale din Florența. Și tot la capitolul muzee (dacă sunteți pasionați sau cunoscători, sau simpli curioși) vedeți și Uffizi, Palazzo Pitti și deosebit de interesantul muzeu al tehnicii Galileo Galilei.

Un loc de neratat în Florența este Piazzale Michelangelo, aflat pe o colină, acest loc este popular printre cei care caută o panoramă deosebită a orașului de pe Arno. Toată Florența se înfățișează de aici superb înaintea oricărui călător.

Neaparat trebuie ajuns și la unul dintre simbolurile Florenței și nu, nu este stadionul Fiorentinei, dar și acele poate fi vizitat, ci Ponte Vecchio, un pod încântător, singurul de acest fel ce a scăpat furiei războiului când toate celelalte surate ale sale au fost bombardate.


Nu în ultimul rând, ca un obiectiv turistic în sine, putem trece fiecare străduță medievală în parte care va contribui din plin la sporirea farmecului atmosferei specific toscane.

Ce are Toscana în plus față de alte regiuni ale Italiei?

E o chestiune de gust până la urmă, dar totuși s-ar putea să și aibă ceva în plus: 
  • are marea cu stațiunile de coastă ca niște bijuterii din alte timpuri
  • are dealurile pline de vii și chiparoși
  • are orașe medievale extraordinar conservate
  • are artele și istoria de partea ei
  • are arta gastronomică care întrece orice altă regiune prin originalitate și savoare
  • are Florența, locul în care s-a născut și a creat un număr impresionant din geniile planetei
  • are un aer superior, dar în același timp cald și atractiv
  • sau poate doar știe prin ce poate cuceri și asta este foarte bine pus în valoare

Cum puteți ajunge și voi în Toscana, să vizitați Florența?

Tamicris Tours vă pune la dispoziție un circuit deosebit în care aveți ocazia să descoperiți multe dintre minunile Italiei. Din programul pentru Florența nu lispsesc: DOMUL, CAMPANILA LUI GIOTTO, BAPTISTERUL, CAPELA MEDICI, SACRISTIA VECHE ŞI NOUA, PIATA SIGNOREI, PONTE VECHIO, BISERICA SAN LORENZO


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram