10 lucruri pentru care Roma va deveni orașul tău preferat

"Diferite mijloace pot duce la același scop și mai multe căi la același rezultat, așa cum altădată drumurile felurite duceau toate la Roma.

Ați fost la Roma? Pentru că dacă răspunsul este NU, atunci trebuie să vă schimbați rapid și fundamental planurile de călătorie din perioada următoare :) Nu glumesc, Roma este una din capitalele europene în care trebuie să ajungeți cât mai repede. Este unul dintre cele mai frumoase orașe europene și singurul despre care am am zis că pot folosi liniștită și resemnată eternul clișeu, "muzeu în aer liber". 

Apelative ca superbă, eternă, grandioasă și toate sinonimele lor în toate limbile pământului au fost folosite pentru a descrie această Cetate colosală din cele mai vechi timpuri. Azi m-am gândit să vă dau 10 motive pentru care Roma ar putea urca în lista voastră de dorințe de vacanță și aceleași 10 motive pentru care la întoarcere să puteți spune că Roma a devenit orașul vostru preferat.



1. Piazza Navona pe care dacă o vezi în diferite momente ale zilei îți va părea un loc complet diferit. Dimineața este luminoasă, dar rece și îți impune un respect deosebit. La prânz o poți găsi aglomerată, dar scăldată într-o lumină aurie, iar seara (noaptea) fântâna lui Bernini (Fântâna celor 4 fluvii) emană o eleganță aparte.

2. Castelul Sant Angelo noaptea este de o mie de ori mai spectaculos decât ziua, iar podul de vis a vis de el este fără îndoială cel mai frumos din Roma.


3. Fontana di Trevi este pe bună dreptate cel mai fotografiat obiectiv turistic din Roma. Acolo la orice oră din zi sau din noapte este plin de oameni care vin să-și arunce monedele peste umăr în fântână. Se spune că în acest fel îți asiguri întoarcerea la Roma, iar dorința pe care ți-o pui în momentul în care arunci moneda se va îndeplini cu siguranță. (Ca să știu o treabă, eu am aruncat 3 monede pentru aceeași dorință) :)

4. Piazza Venezia cu impresionantul monument din marmură albă, Vittorio Emanuelle în fața căruia realmente rămâi cu gura căscată te mai impresionează prin Palatul pe care Mussolini l-a transformat în reședința sa (Palazzo Venezia) și prin cea mai cunoscută coloană pentru noi românii, Columna lui Traian.

5. Colosseumul noaptea, la fel ca Sant Angelo pare mult mai frumos și mai bine pus în valoare. Ziua nu m-a fermecat, dar așa cum l-am văzut noaptea nu o să-l uit niciodată.



6. Piazza San Pietro de la Vatican și Catedrala San Pietro nu le poți lua decât împreună și nu poți decât să spui: impresionant, colosal, fantastic. Trebuie să fii acolo să vezi…

7. Piazza del Popolo pe ploaie. Nu degeaba am citit în National Geographic că această piață uriașă este mult mai frumosă pe ploaie. Eu așa am văzut-o și ce minunăție de culori…


8. Piazza de Spagna cu numeroasele spanish steps, un loc foarte aglomerat în Roma, pe care din fericire toamnă fiind când am ajuns eu acolo, nu am găsit-o așa de aglomerată. Are un aer distins și parcă nu se potrivește cu nimic din Roma, dar este foarte frumoasă.

9. Capela Sistină (Sixtină) de la Muzeul Vatican este nemaipomenită. Nu sunt o cunoscătoare în ale artei dar, dacă știi măcar câte ceva despre Michelangelo și Botticeli nu ai cum să nu fii mișcat. Este o operă de artă, perfectă.

10. Pizza, gelata și cappuccino = ITALIA ;)

Cu Tamicris Tours puteți ajunge în Italia și cu această ocazie poate mergeți și o zi sau două până la Roma, iar cu sau fără monede aruncate în Fontana di Trevi sunt 100% sigură că o să vă reîntoarceți!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram