21 de zile de vacanță: Italia, Spania, Portugalia și Franța

Mulți dintre noi au 21 de zile de concediu pentru tot anul. Frustrant, știu, dar ce ar fi să avem dintr-o dată 21 de zile pentru o singură vacanță? Nu s-ar transforma ele oare în vacanța de vis, perfectă și de neuitat? M-am lăsat inspirată de Circuitul Spania, Portugalia, Coasta de Azur pentru a călători virtual prin această vacanță pe care nu știu cine nu și-ar dori-o. E frumos să visezi, dar și mai frumos e să știi că îți poți împlini visele.




Italia: Lido di Jesolo - Padova

Padova este o bucățică importantă de Italia. Padova înseamnă "acasă la Sfântul Anton", înseamnă un oraș universitar fascinant, cu piețe largi și parcuri vezi de o liniște aparte. Trecerea prin Italia nu are cum să nu lase niște nostalgii în fiecare călător cu atât mai mult trecerea printr-un loc celebru de pelerinaj și printr-un oraș cu atâtea valențe ale lumii catolice. M-am gândit mereu că Padova este prea puțin pusă în valoare datorită apropierii de Veneția și Verona, dar mă puteți crede pe cuvânt că merită mai mult decât o oprire pasageră, iar după ce o să trecți prin ea, cu siguranță întoarcearea este doar o chestiune de timp.

Franța: Nisa

Nisa este pe bună dreptate numită "capitala Coastei de Azur", o metropolă vie scăldată de apele calde ale Medietaranei. Nisa este un loc paradisiac și locul din care se poate pleca în descoperirea Coastei de Azur. Aici îți poți pune cartierul general și porni în explorarea celei mai celebre zone de coastă din Europa. De o frumusețe aparte, Coasta de Azur atrage cei mai mulți turiști în Franța, după Paris și devine anul unul dintre cele mai fotografiate locuri din lume, cu apele cele mai limpezi și promendele cele mai aglomerate. Nisa este un oraș ce ar fi păcat să nu ajungi să-l vizitezi, am auzit de el înainte de a auzi de multe alte destinații foarte la modă în Europa zilelor noastre.



Spania (turul 1): Barcelona - Granada - Cordoba - Sevilla

Capitala Cataloniei, Barcelona cu arhitectura ei, cu marea ei, cu legendele ei și cu operele inconfundabilului Antoni Gaudi face ca cei care o vizitează să anunțe la unison "am văzut cel mai frumos oraș al Europei". Cel puțin eu am auzit o grămadă de persoane care au ajuns să o viziteze spunând asta fără rezerve. Și fără niciun dubiu, Barcelona e frumoasă și poate doar comparația cu Granada sau Sevilla să ne mai pună în dificultate. Un tur prin Spania nu ar fi niciodată complet fără Barcelona cea mult cântată și lăudată. Barcelona are de toate, are mare, are soare, mustește de spații verzi și evenimente culturale, de obiective turistice ce stau acolo doar pentru a-i face turistului pe plac și nu dă greș niciodată.

Portugalia: Lisabona - Sintra - Coimbra

Lisabona este fără îndoială una din capitalele europene în care îți dorești cel mai mult să ajungi după ce auzi povești peste povești despre ea, unele mai frumoase și mai boeme ca altele. Sunt de văzut Baixa și Alfama, Castelul Sao Jorje, Turnul Belem și râul Tejo. De asemenea viața culturală din Lisabona lasă  impresia că este una din capitalele europene cele mai efervescente la acest capitol. Să ne gândim numai la faptul că Lisabona a fost Capitala culturală europeană încă în … 1994. Boema și fascinanta Portugalie atrage an de an oameni din toate colțurile lumii cu frumusețea ei sălbatică și desăvârșită, merită din plin un tur de vacanță. 



Spania (turul 2): Toledo - Madrid

Întoarcerea acasă pe ruta Toledo - Madrid, face posibilă vizita în capitala Spaniei. După vizita de la Lisabona se impune fără tăgadă. Nu este la fel de boemă ca Lisabona și nici la fel de grandioasă ca Barcelona, dar Madridul este o capitală de vizitat și de savurat, un oraș istoric plin de muzee și galerii de artă, un oraș colosal și extrem de divers fără care nu poți înțelege Spania în deplinătatea ei. Casa regală a Spaniei își are palatele aici, cel mai faimos club de fotbal din lume își are casa aici, iar amplasarea lor în inima tării spune multe despre valorile și înclinațiile poporului. De văzut și de gândit.

Așadar, acesta este circuitul propus de Tamicris Tours, o vacanță de 21 de zile prin cele mai frumoase orașe ale Europei, un periplu de neuitat, exact definiția vacanței perfecte din care te întorci atât de bogat sufletește. E un vis posibil, nu-i așa?




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram