Cipru - locul unde s-a născut Afrodita

Într-un teritoriu mic, Ciprul reunește o mulțime de locuri interesante și obiective turistice originale: situri arheologice ce provin din peste cinci milenii de istorie, fortărețe medievale, păduri răcoroase, plaje superbe, orășele senzaționale și nu în ultimul rând adevărate păduri de măslini și podgorii întinse cât vezi cu ochii. Toate se află acolo unde legenda spune că s-a născut Afrodita și s-a transformat într-un paradis de vacanță pentru toate gusturile. În cazul în care doriți să gustați și voi din minunile Ciprului, mai jos încerc să descriu pentru voi 5 dintre locurile celebre de pe această insulă-stat binecuvântată, iar apoi puteți liniștiți accesa oferta de vacanță Tamicris Tours: Sejur în Cipru de la 298 de euro/persoană.



Pricipalele 5 puncte de atracție în Cipru:

Nicosia

Locul în care se află Nicosia a fost populat încă din secolul 3 î. Hr. În 1974 orașul a fost împărțit între nord și sud. Partea modernă a Nicosiei este o aglomerare urbană ce înconjoară un centru vechi, cuprins între fortificații impresionante. Partea sudică a orașului este separată de nordul ocupat de turci, dar cu toate acesta orașul este foarte viu și efervescent. 
Nicio vacanță în Cipru nu trebuie făcută fără o vizită în pitoreasca Nicosie.

De văzut:
Zidurile medievale
Muzeul de Artă Bizantină
Monumentul Libertății
Palatul Arhiepiscopului


Limassolul Istoric

Limassolul este al doilea oraș ca mărime din Cipru, un important port turistic și comercial și un oraș cu un important și fermecător centru istoric ce amintește de trecutul multicultural al insulei. Este suficient să spunem că cei mai mulți turiști îl preferă capitalei controversate Nicosia pentru farmecul aparte al străzilor și boemul cafenelelor ce te duce cu gândul la orașele medievale din centrul Europei.

De văzut:
Castelul Limassol
Muzeul Medieval al Ciprului
Grădinile Municipalității
Cami Kabir



Penisula Akamas

Regiunea cu cel mai spectaculos peisaj din Cipru nu are cum să nu cucerească turiștii chiar dacă este regiunea oarecum cea mai puțin dezvoltată. Aici însă poți vedea în mare cum "dansează" delfinii cu broaștele țestoase. Toată lumea recomandă plajele de aici pentru cei care se află în căutarea unor locuri mai retrase și mai liniștite.

De văzut: 
Satul neolitic Lempa
Golful Coral
Golful Lara
Băile Afroditei


Agia Napa

Cele mai pune și reprezentative plaje din Cipru le găsești în Agia Napa. Desigur, ai totodată și cea mai mișto viață de noapte de pe insulă. În același timp Agia Napa are mult din farmecul unui sat pescăresc, ceea ce în vechime chiar a fost. Ideală este această locație atât pentru tinerii dornici de distracție la mare cât și pentru familiile cu copii, deosebit de multe atracții pe toate gusturile și bugetele se află în zonă.

De văzut:
Piața Agia Napa
Mănăstirea Agia Napa
Waterworld
Capul Gkreko



Anticul Kourion

Cea mai spectaculoasă locație din Cipru este un sit istoric aflat ce vârful unei stânci ce domină Marea Mediterană - fostul oraș antic Kourion. Orașul a atins apogeul dezvoltării sale în perioada romană, iar după o plimbare pe ruinele sale actuale îți cam poți face o idee despre cum arată orașul în "vremea lui".

De văzut:
Teatrul roman
Băile romane
Casa lui Ahile
Templul lui Apollo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram