Italia, mereu pe lista de dorințe

Mi-am dat seama în ultimii ani, că suntem foarte mulți cei care iubim Italia. Că nu este un moft al unei mâini de oameni, ci Italia fascinează mii și mii de turiști, îi face să-și piardă capul după ea și odată vizitată, oamenii revin în Italia de nenumărate ori. Tamicris Tours ne propune un circuit al Italiei în care, dacă suntem la prima vizită vom fi fascinați, iar dacă suntem pentru a nu știu câta oară în cizma scăldată de mări și mângâiată de soare, fascinația noastră va crește; Garantat!



Azi despre câteva dintre locațiile pe care le puteți vedea în Italia, într-un circuit prin Tamicris Tours:

Padova
Padova merită o vizită numai pentru ea, obiectivele ei turistice fiind foarte cunoscute, dar cel mai plauzibil, o vei găsi mereu într-un circuit. Sau cine știe, poate o să ajungeți studenti la renumita Universitate de aici și veți avea prilejul să o descoperiți pe îndelete. Da, este un oraș care merită descoperit pe îndelete și nu pe fugă. Poate este "vinovat" Sf. Anton în a cărui Basilică te poți reculege în fața sarcofagului sau chiar pune o dorință cu mari șanse de îndeplinire.


Verona
Bineînțeles că și Verona este un oraș extraordinar de turistic, cu toate că poate fi vizitat pentru plimbări lungi pe mal de Adige sau pentru liniște și relaxare sub palmieri, savurând cea mai bună înghețată din lume. Dar și obiectivele turistice stau aici gata să fie vizitate de cei care le preferă și nu suportă să treacă printr-un loc fără să nu vadă tot ce-i poate arăta. Am văzut și eu câteva din obiectivele principale, dar ele sunt cu mult mai multe și poate că ar merita atenția cuvenită într-un city break exclusiv la Verona. Vă recomand să vizitatți Verona și să vă lăsați surprinși de acest oraș colorat și plin de iubire.


Veneția
O listă cu tot ce poate oferi Veneția, călătorului, este aproape imposibil de făcut la modul complet, fără să-ți scape ceva. Sau fără să-ți pară rău că ai retrogradat din listă anumite locuri. Eu voi recunoaște că nu am vizitat Veneția pentru a bifa toate obiectivele, m-a interesat mai mult atmosfera de afară decât cea din muzee sau alte palate, dar asta nu înseamnă că ele nu sunt acolo și nu așteaptă să fie vizitate. Totuși, niciodată nu voi recomanda bifarea obiectivelor turistice într-un loc ca Veneția.


Pisa 
Pisa poate fi un oraș foarte turistic. Nu se rezumă deloc la cele câteva străzi pe care le vezi în toate ilustratele și la Câmpul Miracolelor, nu se rezumă la Turn deși e mai mult decât doar simbolul orașului, cine nu știe ce-i și de unde-i când îl vede într-o poză? Pisa poate fi despre mai multe lucruri, poate fi despre semafoarele la care atunci când e roșu, omulețul nu stă drept ca la noi ci înclinat, poate fi despre o papetărie mică de unde să-ți cumperi splendide suveniruri sau poate fi despre un cappuccino pe mal de Arno, Arno care aduce cu el ceva din farmecul Florenței numai pentru a traversa Pisa în drumul lui spre Mare.

Tivoli
Ideea în sine a escapadei la Tivoli este să vezi Grădinile Vilei d’Este, o locație de pe Lista UNESCO și o remarcabilă mostră de artă renascentistă. Vila i-a aparținut lui Ippolito II d’Este, fiul Lucreziei Borgia, care a fost guvernatorul regiunii Tivoli. Construcția Vilei în sine este de o remarcabilă valoare, dar locația este renumită datorită Grădinilor. Fără pretenția de a concura cu Grădinile de la Versailles sau cu cele vieneze, Grădina Vilei d’Este este superba și dacă îmi permiteți o notă foarte personală, o prefer categoric în fața unor grădini de dimensiuni logaritmice ca cele amintite mai sus.


Italia ne așteaptă cu tot ce are mai bun de oferit și e păcat să nu o descoperim cât mai des în călătoriile noastre...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram