Revelion în Turcia necomercială

Azi vom vorbi despre acea Turcie de unde te întorci cu desaga plină de povești frumoase, acea Turcie în care te-ai simțit un spirit călător și care te-a îmbogățit cu experiențe noi și memorabile, acea Turcie în care Tamicris Tours te trimite pentru Revelionul 2014.



Turcia este Istanbulul, fostul Constantinopol, cel mai mare oraș al țării, orașul pe două continente, cel mai plin de istorie dar și de exotism, o locație extraordinară, fabuloasă prin existența atât de excentrică și atât de originală. Un oraș ce mustește de obiective turistice, o metropolă pe cât de occidentală pe atât de orientală, un muzeu urban căruia i-au fost dedicate romane de dragoste și povestiri cu prinți și prințese, cu bogății nemăsurate, dar și sărăcii pe măsură. Un oraș plin de contraste este Istanbulul, genul acela în care prinț sau cerșetor îți poți găsi un loc al tău și poți să-ți savurezi viața. 


Turcia este Anatolia cu minunile sale arhitecturale și marea azurie. Da, știu că mai mult ai auzit de Antalya și resorturile sale, dar o altă opțiune ar fi Side cu Nymphaeum, Teatrul antic, Tempul Dionysus, Poarta Principală Monumentală, Zidurile Fortificate, și Cascadele de pe râul Manavgat sau Podul Roman din Parcul National Local. Dacă insișți cu Antalya, după câteva zile la soare poți vizita poarta lui Hadrian sau pesterile din Antalya. 


Turcia este Cappadocia, un fel de cireașa de pe tort a Anatoliei și a întregii Turcii. O zonă aridă situată pe un platou înalt, străpuns de vârfuri vulcanice. Spre sud, Munții Taurus formează granița cu Cilicia și separă Cappadocia de Marea Mediterană. Spre vest, Cappadocia este delimitată de regiunile istorice ale Licaoniei la sud-vest, și Galatiei la nord-vest. Coasta Mării Negre cuprinde regiunea care s-a separat din Cappadocia devenind regiunea Pontus, în timp ce granița de est a Cappadociei este realizată de cursul superior al fluviului Eufrat, înainte ca acesta să-și devieze cursul spre Mesopotamia. Un loc extraordinar, poate cel mai fotogenic loc din Turcia.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram