Croația la un click distanță

Una dintre destinațiile, de vară, predilecte ale românilor este fără îndoială Croația, o țară aproape ireal de frumoasă și de accesibilă în același timp, o țară pe care nu ai cum să nu o iubești de îndată ce ai văzut două/trei fotografii făcute pe coastele ei frumoase. În 2014 Tamicris Tours îți aduce Croația la un singur click distanță.



Dacă mai era nevoie, motive în plus pentru a vizita Croația!

În primul rând, dacă nu chiar înainte de primul rând, Plitvice care SPER, să nu mă dezamăgească pentru că îmi imaginez un fel de RAI pe Pământ. Arată-mi o apă verzulie sau albăstruie și o cascada pe lângă o vegetație luxuriantă și eu deja am ajuns cu gândul în Plitvice prin viteza luminii. Am auzit că ar fi nevoie de cel puțin o zi acolo, dar una ar fi suficientă să-mi potolesc imaginile astea colorate de pe retină, care nu mă lasă să văd bine alte destinații. Deci Plitvice, să fie CLAR, poate fi ținta unei vacanțe la croați.

Peninsula Istria

Trecând de faptul că îți petreci vacanța la mare, pensinsula Istria înseamnă câteva orașe cu adevărat frumoase numai bune de luat la pas și descoperit străduțe pline de farmec. De la Nord la Sud, coasta peninsulei Istria este dominată de 5 orășele splendide, fiecare cu farmecul său și fiecare cu identitatea sa.

Rovinj se spune că, pentru jumătate de an, este orașul cu peste 10 ore de soare pe zi, ceea ce sună minunat. De asemenea este orașul cu cele mai multe obiective turistice din peninsulă și locul unde să stai tolănit la soare devine activitatea de pe locul 2.



Porec are aproape 2000 de ani vechime, aproape 12000 de locuitori și se spune că din 1970 este cea mai vizitată locație din Croația. Din acest motiv în sezonul estival este mare aglomerație aici, turiștii depășind uneori numărul de 100000. Totuși ei nu știrbesc cu nimic farmecul locului.

Umag este cel mai nordic orășel al Peninsulei, cu o populație de nici 8000 de locuitori, mititel dar plin de farmec. Piața cu puternice accente italiene te va face să te simți mai aproape de Veneția ca niciodată

Coasta Dalmată

"Cealaltă" zonă de coastă din Croația, Coasta Dalmată este una dintre cele cele mai frumoase zone de coastă din Europa, cu apele cele mai ireal de frumoase și de limpezi.



Dubrovnik-ul, îmi taie respirația de fiecare dată când văd o imagine de acolo. Pur și simplu mi se pare incredibil de frumos. Mă copleșește și cred că mi-ar fi suficient să privesc o oră Dubrovnik-ul de undeva de sus ca să mă calmez. Cred că este prima imagine online pe care am văzut-o din Croația și cred că din primul moment mi-am dorit să ajung să o văd pe viu cu briza zburându-mi prin plete. Chiar dacă n-aș rămâne să fac plajă aici, o noapte două tot aș zăbovi. Merită, nu?

Makarska, după ce poze am văzut de prin Croația, mi se pare cel mai italian loc din Croația. OK, ok, multe locuri croate au influențe datorită istoriei și dominațiilor (arhitectural vorbind), dar Makarska am senzația că le întrece pe toate, când am văzut prima poză de aici am întrebat dacă nu cumva e în Italia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram