"Frumoasă-i vecina noastră"

Treci granița și ai ajuns. Pe mine m-a atras mereu, recunosc că am fost influențată de toate poveștile celor care au ajuns pe acolo și nu doar pentru mare și servicii mai bune și mai ieftine ci și pentru vizitare, în sensul de explorare. Este o țară despre care se vorbește în ultima vreme mult și bine și nu poti ignora asta. BULGARIA!



Locuri "must see" în Bulgaria:

Mi-am pus pe hartă Balchik-ul fără să clipesc și aș merge în Bulgaria și numai pentru el. Trecând de faptul că este una dintre cele mai pitorești stațiuni de la Marea Neagră, Balchik-ul este renumit pentru Castelul Reginei Maria și este unul din locurile din afara României de care România pare să se lege cel mai tare, pentru că între anii 1913 și 1940 această zonă a aparținut României. Mi se pare de departe unul dintre cele mai romantice locuri din Europa și nu pot să nu-l pun pe locul 1 toate topurile ce au legătură cu Bulgaria.

Fostă veche capitală a Bulgariei, Veliko Tarnovo este genul de loc care, dacă ar fi fost probabil în Italia sau Franța era atât de exploatat, încât deja era o destinație turistică “consumată”. Nu și în Bulgaria însă, deși se spune că este orașul medieval cel mai pitoresc și cu cel mai glorios trecut istoric din toată Bulgaria.


Varna, al treilea oraș ca mărime din Bulgaria, un important port și centru universitar la țării este un oraș de vizitat încă de la manualele de istorie din Școala generală. De asemenea, Varna pare a fi punctul cultural central al țării cu foarte multe evenimente culturale organizate în orice perioadă din an. Unde mai pui că el însuși este o stațiune complexă la Marea Neagră.

Bulgaria, însă, nu este doar o destinație de vară, iar mărturie stau renumitele stațiuni de iarnă Bansko și Pomporovo. Deși nu sunt cel mai mare fan al iernii, eu sunt cam nemulțumită de stațiunile de iarnă din România și cred că am nevoie de comparații echitabile să văd cum stă treaba.

Nu în ultimul rând Litoralul Mării Negre de la vecini: stațiuni ca Albena, Nessebar sau Sunny Beach care au fost suprasaturate cu mii de români. Chiar și cei care par că ar avea ceva de împărțit cu vecinii de la sud au trecut la sud de Dunăre la frumoasa și tentanta vecină: BULGARIA!

Dacă pentru 2014 balanța cu planurile voastre de vacanță va înclina spre Bulgaria, Tamicris Tours vă stă la dispoziție ca de fiecare dată cu cele mai bune oferte la cele mai mici prețuri.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram