Vacanță în miros de cauciucuri

Malaezia, Bahrain, Monaco, Shanghai sunt probabil cele mai exotice destinații care mai au și altceva în comun: un circuit de Formula 1. Pentru cunoscători, o vacanță în miros de cauciucuri, în unele din aceste țări în timpul Grand Prix-urilor ce se desfășoară aici este o experiență de neuitat. Și totuși, ce ne facem dacă nu avem un buget pentru o destinație atât de exotică, dar dorim să vedem live o cursă din cel mai antrenant și periculos dintre sporturile cu motor? Desigur, căutăm un circuit mai apropiat, care în combinație cu un oraș frumos pot însemna o vacanță de vis.



Pentru români, fără doar și poate, răspunsul poate fi numai la Hungaroring. Marele Premiul al Ungariei ne poate duce pe un circuit și în Budapesta, capitala Ungariei care găzduiește Grand Prix-ul. Cu Tamicris Tours suntem mai aproape de acest gen de vacanță decât credem, la 200 de euro, cu două nopți de cazare la Budapesta, plus suplimentul de bilet pentru spectacolul motoarelor.

Cât despre Budapesta, pe care am văzut-o până în prezent de 3 ori, vă pot spune că este una din cele mai frumoase capitale europene, pe Dunăre, cu o istorie imperială în spate și foarte bogată arhitectural, gastronomic și cultural. Nu ai cum să te plictisești la Budapesta și în plus e musai să o vizitezi și dacă ai venit în această vacanță "numai" pentru Hungaroring. 

Cetatea Buda și zona malurilor Dunării din Budapesta au fost înscrise în anul 1987 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Și numai pentru ele și tot merită un popas aici. După unirea orașelor Obuda, Buda și Pesta, Budapesta a fost împărțită în 10 sectoare. După această concepție s-au construit numeroase construcții noi, ca Opera, Academia de Muzică, Gara Nyugati, Gara Centrală (azi Keleti). Se îmbunătățește și circulația în capitală, fiind construite cheiuri pe cele două maluri ale Dunării, podurile Margit (Margareta) și Szabadseg (Libertatea). Se construiesc și bulevarde în formă de semicerc, având poduri la ambele capete. Sub cetatea Budei se construiește un tunel, iar la Pesta primul metrou de pe continent și al doilea din Europa (primul fiind la Londra). 



Pe malul stâng al Dunării se află Parlamentul Ungariei. Clădirea Parlamentului Ungar este sediul Adunării Naționale a Ungariei, una dintre cele mai vechi clădiri legislative din Europa, un punct de reper notabil din Ungaria și o destinație turistică populară din Budapesta. El se află în Piața Kossuth Lajos (în maghiară Kossuth Lajos ter), pe malul stâng al Dunării. Parlamentul din Budapesta este în prezent cea mai mare clădire din Ungaria. Cea mai frumoasă panoramă asupra sa o puteți obține de pe Dunăre sau de pe Podul cu Lanțuri (pentru mine, cel mai frumos loc din Budapesta).

Așadar, se dă un oraș splendid și un eveniment sportiv de excepție. Este o ocazie numai bună să le vedem împreună și cu siguranță, la cât de aproape este Budapesta de noi, nu poate fi vorba numai de o singură vacanță aici. 

START!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram