Marele circuit al Chinei (ofertă specială)

Dintre țările îndepărtate de România, două mă atrag la modul că m-au pus pe căutat oferte și circuite și făcut planuri pe hârtie. Una e Japonia cea plină de cireși în floare și cealaltă e fascinanta și imensa Chină. Despre cea din urmă aș dori să vorbesc azi, mai ales că prin Tamicris Tours am descoperit o ofertă specială pentru un mare circuit în marea Chină



Denumită oficial Republica Populară Chineză, China este un stat independent situat în Asia de Est. Este țara cea mai populată din lume, cu o populație de peste 1.350.000.000 de locuitori și are un sistem unipartid, condus de către Partidul Comunist Chinez, având sediul guvernamental în orașul-capitală Beijing. Acesta are în subordine peste 22 de provincii, cinci regiuni autonome, patru municipii de subordonare centrală (Beijing, Tianjin, Shanghai și Chongqing) și două regiuni administrative speciale, având în mare parte un sistem de auto-guvernare (Hong Kong și Macao). 

China este a II-a cea mai mare țară din lume ca suprafață de uscat și a III-a/a IV-a cea mai mare țară după suprafața totală, în funcție de metoda de măsurare. Peisajul Chinei este vast și divers, variind de la stepe și deșerturi, precum Gobi și Taklamakan, din nordul arid, la pădurile subtropicale din sudul umed. Lanțuri muntoase precum Himalaya, Karakoram, Pamir și Tian Shan separă China de Sudul și Centrul Asiei. Fluviile Yangtze și Galben, al III-lea și al VII-lea cele mai lungi din lume, curg dinspre platoul tibetan înspre dens-populata coastă de est. Coasta Chinei, de-a lungul Oceanului Pacific, este de 14,500 km lungime și este mărginită de mările Bohai, Galbenă, Chinei de Est și Chinei de Sud.


Cu o astfel de așezare geografică și cu o istorie ce datează din erele civilizației antice - una dintre cele mai vechi din lume -  nu este de mirare că atât de mulți turiști sunt dornici să-i calce pragul. O vacanță în China, însă, va fi dincolo de orice, o vacanță de descoperire și explorare, o vacanță ce te va consuma fizic și psihic, încă va fi o experiență de neuitat, memorabilă, poate una din cele mai interesante experiențe de vacanță. 

Oferta specială de la Tamicris Tours promite o incursiune în valorile și frumusețile Chinei de la Beijing, la Xian sau Suzhou, până la Shanghai, denumit frumos și poetic Parisul Chinei. O astfel de aventură, desigur, nu se poate încheia fără o vizită efervescentă la Hong Kong (Las Vegas-ul Chinei, dacă tot suntem la denumiri și asemănări). M-am uitat de câteva ori peste programul acestui circuit și mi-am dat seama că pentru o primă vizită în China este foarte bine alcătuit și mai mult decât suficient. Oricum eu cred în continuare faptul că un circuit este o vacanță care te va familiariza cu locuri în care cu siguranță te vei întoarce.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram