Vacanță fără să stai pe gânduri: ofertele Last minute!

De o vreme trăiesc un sentiment acut de dor de mare, un sentiment pe care nu l-am încercat până acum la o intensitate atât de mare. Îmi spune o bună prietenă că ei mereu îi este dor de mare, chiar dacă ajunge la mare în fiecare an. Totuși eu n-am ajuns la mare și la bălăceală din 2010, iar de văzut am văzut-o ultima dată în iunie 2011. Așa că m-am gândit să încep o serie de articole despre mare, mai ales că, pentru a substitui lipsa ei, am început să citesc tot mai multe broșuri și articole despre țări unde turismul la mare este în floare. Și pentru că nu m-am hotărât unde anume vreau anul acesta să merg la mare, o să iau câteva destinații și le voi diseca aici la anumite intervale de timp.



Un anumit gen de vacanță, pe care n-am experimentat-o până acum, este vacanța Last Minute. Adică un fel de vacanță în care stai "cu bagajele la ușă" în așteptarea unei oferte extrem de avantajoase, care să te trimită în vacanța viselor tale. Tamicris Tours vine periodic cu astfel de oferte Last Minute, de care putem profita. Unu din cele mai atrăgătoare oferte Last Minute este pentru Antalya, Turcia, prețuri mai mult decât avantajoaste și o sumedenie de data de plecare în funcțiile de concediile noastre.


Antalya este un oraș în sudul Turciei, situat la poalele munților Taurus, pe litoralul Mării Mediterane. Este centru administrativ al provinciei cu același nume și una din cele mai importante stațiuni de pe litoralul mediteranean (fiind supranumită și capitala „Rivierei turcești”). Printre obiectivele turistice majore se numară Muzeul regional al Antalyei (cu o bogată colecție arheologică), cartierul vechi al orașului, numit Kaleici, unde se află porțile împăratului Hadrian (sec. II), muzeul Kaleici (în incinta fostei biserici ortodoxe Sf.Gheorghe), mai multe moschei din perioada otomană, printre care și ruinele moscheii Korkut construită în secolul al II-lea ca și templu roman, transformat ulterior în biserică creștină și apoi, în secolul al XV-lea, în moschee.


Contrar multor idei preconcepute, Antalya nu este doar o zonă de stat la soare și petrecut o vacanță leneșă ci este un loc minunat și potrivit atât pentru vacanțele de relaxare cât și pentru cele active. Turcia în general și Grecia în special, stau ca destinații de căpătâi pentru cele mai diverse tipologii de turiști.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram