Pe "Pânza de paianjen" de la Balcik

De la Pânza de păianjen (autor: Cella Serghi) încoace mi-am pus pe hartă Balchik-ul fără să clipesc. Aș merge în Bulgaria și numai pentru el, ceea ce la un moment dat chiar o să fac. Povestea Dianei Slavu m-a captat în așa măsură că am urmărit-o ca pe un film bun de acțiune, o poveste de iubire împletită cu povestea mării, cu romantismul unei vârste inocente, dar pline de pasiune, o poveste care nu te poate lăsa indiferent. În plus până la această carte nu mi-am dorit să ajung în Bulgaria. Acum aș vrea să ajung cât mai curând la Balcik, pentru că mare parte din poveste amintește de acest loc care, pe cum înaintam în roman mi se înfățișa tot mai fermecător.



Trecând de faptul că este una dintre cele mai pitorești stațiuni de la Marea Neagră, Balcik-ul este renumit pentru Castelul Reginei Maria. Balcik-ul este unul din locurile din afara României de care România pare să se lege cel mai tare. Între anii 1913 și 1940 această zonă a aparținut României. Castelul de la Balcik, eclipsează marea și o bună bucată din industria de turism a Bulgariei se bazează pe acest loc. Treptele grădinii Reginei coboară suav spre mare și totul arată ca desprins din basme. Mi se pare de departe unul dintre cele mai romantice locuri din Europa și nu pot să nu-l pun pe locul 1 toate topurile ce au legătură cu Bulgaria.

Dacă e să o iei din centrul țării, așa cum mi-am calculat eu mereu distanță față de Bulgaria, ea nu pare aproape deloc. Cred că tocmai de aceea cei mai mulți români care au ajuns în Bulgaria, au plecat de undeva din sud. Treci granița și ai ajuns. Pe mine m-a atras mereu, recunosc că am fost influențată de toate poveștile celor care au ajuns pe acolo și nu doar pentru mare și servicii mai bune și mai ieftine ci și pentru vizitare, explorare. Este o țară despre care se vorbește în ultima vreme mult și bine și nu pot ignora asta.



Independent de unele obiective turistice aș merge în Bulgaria pentru prețurile mai mult decât decente practice la orice, dar mai ales la cazare și la raportul calitate-preț-servicii. De altfel cred că cei mai mulți aleg Bulgaria pentru asta. Sincer! Prețurile practicate de bulgari sunt mult sub cele din România, iar de servicii eu nu am auzit pe nimeni să se plângă. Accesați ofertele Tamicris Tours pentru Bulgaria 2014 și o să înțelegeți cred, fără ce am enumerat eu mai sus, de ce aleg turiștii Bulgaria. PENTRU CĂ ESTE MAI IEFTIN și foarte, foarte frumos!

sursa foto 1, foto 2

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram