10 zile în Grecia

Vară, soare și gândul nu ne poate sta decât la valuri și nisip fierbinte. Grecia, această destinație ce pare că a fost desenată special pentru vacanța de vară, se potrivește mereu gândurilor noastre. Tamicris Tours ne propune un Circuit de 10 zile prin Grecia... cum să-i reziști?



Circuitul va acoperi mult din teritoriul bătrânei și fascinantei Elade, de la Salonicul macedonean, până la Sfântul Munte Athos, având câteva repere centrale ce fac din această vacanță în Grecia una de descoperire a unor perle mediteraneene. 

Atena este capitala Greciei, oraș ce a cunoscut o evoluție glorioasă, mai ales în Grecia Antică. Atena se întinde de-a lungul Câmpiei centrale din regiunea Attica, fiind înconjurată de Muntele Aegaleo în vest, Muntele Parnitha în nord și nord-est, Muntele Penteli Hymettos la est și de Golful Saronic în sud-vest. Atenei îi este dificil să se extindă în continuare datorită barierelor geografice menționate mai sus, deși suburbiile metropolei sunt în expansiune continuă. Capitala este străbătută de către râul Kifissos care mai apoi se varsă în Golful Salonic și Faliro. Acropola din Atena a fost înscrisă în anul 1987 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Mereu mi-am spus că o adevărată excursie în Grecia fără vizitarea magnificei Atena este zadarnică...



Canalul Corint este un canal artificial care leagă Golful Corint din Marea Ionică de Golful Salonic din Marea Egee. Canalul taie Istmul Corint și separă Peloponezul de restul Greciei. Canalul are 6,3 km lungime, fiind construit între anii 1881 - 1893. A fost construit într-o zonă activă din punct de vedere seismic, în roci sedimentare puternic faliate. Doar în 1923 s-a constatat că peste 41.000 m3 căzuseră în canal, pentru curățarea căii de navigație fiind nevoie de lucrări care au durat aproape doi ani. Importanța lui l-a transformat din cale de acces în adevărat obiectiv turistic.



Meteora este unul dintre cele mai mari și cele mai importante complexe de mănăstiri ortodoxe din Grecia, al doilea după Muntele Athos. Cele șase mănăstiri principale sunt construite pe piloni din piatră naturală la marginea de nord-vest a Câmpiei Tesaliei în apropierea râului Pinos și Munții Pindului, în centrul Greciei. Cel mai apropiat oraș este Kalambaka, de unde se recomandă începerea vizitării complexului. Meteora este inclusă în Patrimoniul mondial UNESCO. În prezent există 24 de mănăstiri, unele se găsesc într-o stare de ruină (Sfântul Duh, Sfântul Dimitrie, Sfântul Nicolae Padova și altele), în timp ce altele se conservă foarte bine, intacte și funcționează (Marele Meteor, Varlaam, Sfânta Treime, Sf. Ștefan, Rusanou, Sf. Nicolae).





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram