Last minute în Halkidiki

În ultimele zile, am auzit din mai multe surse cum că și în acest an Grecia se află pe primul loc la ofertele de vacanță vândute. Tamicris Tours vine cu o ofertă specială last minute pentru Halkidiki, nu o ratați!!



Peninsula Halkidiki se află în nordul Greciei, fiind compusă din 3 brațe - Kassandra, Sithonia și Muntele Athos (Muntele Sfânt sau Sfântul Munte al ortodoxiei)

Muntele Athos este un munte de 2.033 m și o peninsulă din nordul Greciei, în regiunea grecească Macedonia Centrală, unde își au locul 20 de mănăstiri, 12 schituri și o mulțime de chilii călugărești ortodoxe, în care trăiesc mai mult de 1500 de monahi ortodocși. Regiunea este autonomă din punct de vedere administrativ, alcătuind un stat monastic cu capitala la Kareia. Accesul pe cale terestră pe teritoriul Republicii Autonome a Sfântului Munte nu este permis. De asemenea, pe Muntele Athos, nu este permis accesul femeilor.


Halkidiki are o linie de coastă foarte spectaculoasă ce parcurge o distanta de peste 522 km. Aici se întind plaje variate ce parcă se întrec în frumusețe și unicitate. Avem așadar de la plaje lungi cu nisip fin, la plaje mici, la golfuri pitorești, porturi mici, sate tradiționale pescărești. Nu mai puțin de 46 dintre aceste plaje au primit distinctia „Blue Flag”, distincție primită de cele mai bune plaje din lume.

Fiind desemnată cea mai frumoasă zona din nordul Greciei, peninsula Halkidiki și-a păstrat mereu un farmec aparte. Pădurile, plajele cu nisipul fin, golfulețele ascunse, orașele istorice și sătucurile pitorești fac deliciul turistilor și "îi obligă" să revină aici fascinați an de an.


Cele trei fâșii ce par desenate cu talent intrând în marea Egee: Kassandra, Sithonia și Muntele Athos sunt fiecare oboective turistice în sine. Primele doua sunt și cele mai cunoscute și ma dezvoltate. Muntele Athos, brațul de est, este renumit, așa cum am subliniat mai sus, prin cele 20 de mănăstiri împrăștiate pe tot cuprinsul lui. Excursiile cu iahtul de-a lungul coastei oferă cele mai inedite panorame și asigură cam singura cale de a vizita de la distanță Muntele Sfânt.

Dar, precum toți turiștii observă, Halkidiki oferă mai mult decât soare, mare și vestitele plaje. Halkidiki este loc efervescent, tineresc, un loc plin de festivaluri şi evenimente culturale. În zonă exista peste 20 de situri arheologice, precum Stagira (locul de naștere al lui Aristotel) şi peşterile din Petralona.

Dacă alegeți anul acesta Grecia, poate că Halkidiki se va dovedi o alegere inspirată ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram