Croația - o frumusețe exotică în inima Europei

La vremea când acest articol se va publica eu voi fi părăsit abia de câteva zile frumoasa Croație. Croația a fost un vis de câțiva ani în care planul tot nu ne ieșea și uite că anul acesta stele s-au aliniat și am ajuns în probabil țara cu cel mai exotic litoral din Europa. Până ajungeți și voi trebuie să mă credeți pe cuvânt ;) Minunat este că vă puteți convinge cât mai repede datorită unui circuit în Croația (+Muntenegru) pe care vi-l recomandă Tamicris Tours. 



Cam în orice zonă din Croația ai ajunge nu ai cum să nu fii impresionat de litoralul fantastic și de orașele de vis care îți ies în cale. Fie că alegi Istria, insulele sau Coasta Dalmată nu vei fi dezamăgit. 

Istria esta o perlă venețiană și foarte des o să auziți despre locurile din Istria că sunt Veneții în miniatură. Rovinj, Porec sau Vrsar sunt de o frumusețe rară, iar ca turist te simți în Italia în orice parte ai privi și nu încetezi să te minunezi de cât de frumoase pot fi. Coasta Istriei, continuată mai apoi cu Riviera Opatija pot constitui o vacanță în sine fără să ne întindem spre Coasta Dalmată. De exemplu eu anul acesta am atins Istria și intenționez să revin fără rezerve, este chiar fabuloasă și îți oferă de toate: plaje pe care să prăjesti la un soare ce nu are legătura cu canicula, ape în culori demențiale, orașe cu străduțe pavate pe care să te pierzi la nesfârșit și nu în ultimul rând oameni foarte primitori.


Pe de altă parte Coasta Dalmată și “marele” Dubrovnik fac și ele de-o vacanță de sine stătătoare. Ca să nu mai socotim puzderia de insule parcă împrăștiate în marea Adriatică de un înger ce scapă stele printre degete. Dacă spun că insulele pot constitui o altă vacanță oare o să mă credeți? 

În drum spre vacanța de vis o oprire ar merita și capitala Croației, Zagreb, un oraș parcă desprins din basmele austriece, dar totuși cu un puternic profil mediteranean. Ar fi de neratat o vizită atât în Orașul de Jos cât și în Orașul de Sus. Și la fel de obligatoriu ar fi și de servit o cafea la una din terasele de pe centru. Apropo de centrul istoric al Zagreb-ului, trebuie să vă rezervați măcar 3 ore pentru el, chiar dacă sunteți în trecere, eu am simțit că l-am neglijat în cele aproximativ două ore în care l-am parcurs cu mașina și pe jos.


Una pesta alta Croația MERITĂ o vacanță, măcar o vacanță, o vacanță adevărată în care să faci tot ce ai visat, să te plimbi, să te relaxezi și să te îndrăgostești nebunește de o țară în care 100% vei reveni de câte ori vei avea ocazia...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram