Marele circuit al Americii de Sud

Peru, Bolivia, Argentina, Brazilia! Nu știu la ce vă gândiți voi când auziți de ele, dar eu îmi las imaginația să zburde liber. America de Sud mi se pare o altă lume, o altă cultură, un alt ideal. Inițial distanța mă face să mă gândesc la ea ca la un loc mai puțin accesibil, dar mai apoi oferte spre America de Sud ca cea de la Tamicris Tours, mă fac să mă gândesc la faptul că poate nu este chiar atât de departe...



America de Sud este un continent "colorat" traversat de ecuator, cu majoritatea suprafeței în emisfera sudică, de unde ne apare atât de diferit încât facem referire la el până și în proverbe. Este legată, geologic vorbind, de America de Nord prin Canalul Panama. Anzii Cordilieri, care, fiind un lanț muntos activ, se desfășoară pe întreaga lungime a continentului. Suprafețele din estul Anzilor sunt acoperite de păduri tropicale și formează vastul bazin al râului Amazon, fiind pentru continent atât un blestem cât și o binecuvântare. 

Prima țară în care circuitul propus ne poartă este Peru, o țară situată în vestul Americii de Sud, a treia mare națiune a continentului vorbitor de limbă latină. Peru este o țară multietnică, având o bogăție culturală și arheologică deosebită, fiind cunoscută ca locul de baștină al Imperiului Inca. Capitala statului este cosmopolitul oraș Lima ce ni i-a dat pe Isabel Allende și pe Pablo Neruda. Un adevărat rai pentru boemi și pentru cei pasionați de literatura sud americană.


Bolivia este o țară mai puțin turistică și mai puțin populară printre europeni. Își are conducerea administrativă împărțită între două orașe importante: Sucre (capitala legală și sediul puterii judiciare) și La Paz (sediul guvernului). La Paz este un oraș cu adevărat interesant fiind capitala situată la cea mai mare altitudine din lume.


Argentina este o republică federală din America de Sud, probabil cel mai popular și mai atractiv turistic stat al acestui continent plin de contraste. Țara ocupă cea mai mare parte din sudul Americii de Sud și are forma unui triunghi alungit, cu baza la nord și vârful la Punta Dungeness, extremitatea sudică a continentului. Argentina include și Țara de Foc, locul cel mai sudic al Terrei, de unde pleacă numeroase expediții spre Antarctica. Capitala și cel mai mare oraș din țară este colosalul Buenos Aires (locul de naștere al tangoului).


Fiind a noua putere economică din lume și cea mai mare din America Latină, Brazilia are astăzi o influență internațională mare, atât la nivel regional cât și la nivel global. De asemenea, aproximativ 15-20% din biodiversitatea mondială se concentrează aici, cum ar fi Pădurea Amazoniană, Pantanal și Cerrado. Dintre țările Americii de Sud, doar Chile și Ecuador nu au frontieră comună cu această țară cu adevărat imensă. Jocurile Olimpice din vara lui 2016 vor fi găzduite de orașul emblemă al Braziliei: Rio de Janeiro. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram