Ultima strigare pentru Zakynthos

Ne este foarte greu să recunoaștem, dar vara este pe terminate. Putem avea noroc de o toamnă frumoasă, călduroasă, pe care printr-o vacanță o putem face fabuloasă. Asta da, este adevărat și putem visa la ea. Poate că n-am avut parte de o vacanță la mare în sezon așa că abia așteptăm să vedem marea și anul acesta. Ori poate că am văzut marea vara și vrem să facem o comparație ;) Pentru oricare din situațiile enunțate mai sus Tamicris Tours are oferte speciale pentru septembrie în Zakynthos.



Zakynthos este a treia cea mai mare insulă din Marea Ionică și cea mai populară. În parte apei fabuloase a mării, de un albastru ireal, în parte unei plaje extrem de cunoscute: Plaja Navagio sau plaja cu epava celebră. Nu este om să ajungă în Zakynthos și să nu meargă acolo și tot la fel nu este om să ajungă acolo și să nu o aprecieze și să o laude. Plaja Navagio este emblema insulei Zakynthos. Nu o ratați!

Supranumită “Veneția sudului” sau “floarea Levantului”, Zakynthos este renumită în primul rând pentru plajele sale largi, cu nisip fin, dar și pentru vegetația luxuriantă, livezile de maslini, de citrice și păduri de pini sau pentru fauna, prin emblema reprezentată de țestoasele Caretta Caretta, protejate prin lege. Pe lângă frumusețile naturale, insula Zakynthos oferă turiștilor pasionați de istorie și civilizații anterioare, posibilitatea de a pătrunde în secretele bizantine de altădată.

Dar plajele și natura nu sunt totul în Zakynthos, căci ofertanta insulă mai este renumită și pentru așa numitele Grote albastre. Aproape toate situate în partea de nord a insulei, Grotele albastre reprezintă, de fapt, o entitate geologica ciudată, care alcătuiesc un peisaj marin incredibil atât prin forma stâncilor, cât și prin albastrul intens al apei. Cea mai mare este Grota Kianoun la care se poate ajunge ușor cu barca, din portul St. Nicholas, dar sunt diverse croaziere la Grote, vândute de agențiile locale din Zakynthos.



Alte obiective turistice de neratat în Zakynthos:
  • Muzeul Bizantin
  • Mănăstirea Aghios Ioannes
  • Mănăstirea Theotokos
  • Fortareața venețiana
  • Insula Marathonisi
Insula Zakynthos este un paradis trestru, iar cei care adoră Grecia și au vizitat-o în repetate rânduri îți vor sugera Zakynthos cu prima ocazie. Pentru cei care am văzut puțin din Grecia, inclusiv eu, să vadă imagini deosebite din locuri precum Zakynthos înseamnă să-și plănuiască încă de pe acum vacanța anului viitor :) Până atunci însă, cei care pot, sper să se bucure de aceste oferte minunate de la Tamicris Tours.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram