Niciodată nu ne vom sătura de Viena

Am descoperit cât de puține am putut scrie aici pe blog, despre unul din cele mai frumoase orașe din Europa. Cred că n-am scris de mai mult de două ori despre capitala aceasta fantastică, aproape de România, un loc parcă special creat pentru sărbătorile de iarnă și pentru un revelion plin de farmec, căci da, aceasta este în inima mea, Viena, capitala Austriei...


Orașul a fost secole la rând capitală imperială și reședință a familiei imperiale de Habsburg, ceea ce a dus la dezvoltarea sa ca unul dintre cele mai importante centre culturale și politice ale Europei. Pe parcursul istoriei, Viena a fost capitala Sfântului Imperiu Roman de Națiune Germană și a Imperiului Austro-Ungar. 

Centrul istoric al orașului Viena face parte din patrimoniul mondial al UNESCO din anul 2001. Și cum Viena este notabilă și pentru arhitectura sa, există câteva obiective turistice care nu pot fi trecute cu vederea oricât ne-am dori să nu bifăm obiective:

Stephansdom este unul din obiectivele emblematice ale orașului. Domul măsoară 34 metri în lățime și 107 metri în lungime și are patru turnuri. Acoperișul său se constituie din 230.000 țigle colorate.  O scară permite vizitatorului pătrunderea în turn oferindu-i o minunată priveliște de la o înălțime de 70 metri. 

Palatul Schonbrunn a servit drept reședință de vară a Casei de Habsburg. Are 141 de camere din care 45 sunt deschise publicului larg spre vizitare. Amenajările interioare sunt realizate în stil rococo. Palatul este înconjurat de un parc impresionant cu grădini artistic amenajate ce fascinează prin arhitectura lor barocă și prin aleile dispuse geometric. Musai de vizitat aici ar fi Gloriette, un fel de intrare pe o colină din spatele castelului. De aici se poate savura o minunată priveliște asupra castelului și a grădinilor sale, a bazilicii Sfântul Ștefan și a centrului Vienei.

Hofburg este reședința imperială din alte timpuri, un loc istoric prin excelență și deosebit de luxuos în esență. El este sediul președintelui Austriei, adăpostește mai multe muzee (Muzeul de Artă Populară, Camera Armelor, Muzeul „Sisi” etc), precum și Biblioteca Națională a Austriei. Tot aici se mai pot vizita apartamentele imperiale, spațiul privat ce a aparținut Împăratului Franz Josef, saloanele de mese, de bal etc.

Prater este un parc de distracții uriaș, ce este utilizat de vienezi drept principal loc de relaxare și principala evadare pentru turiștii ce vor o pauză de la porția de cultură pe care ți-o oferă Viena. Cea mai apreciată atracție a parcului o constituie Roata Uriașă, ce are o înălțime de 65 metri și a fost inaugurată cu ocazia sărbătoririi jubileului înscăunării împăratului Franz Josef. Ea a fost aproape complet distrusă în timpul celui de-al doilea război mondial, dar reconstruită după aceea.Vizitatorul Praterului se mai poate bucura și de alte distracții ce au la bază diferite mijloace de locomoție.

Alte locuri important de vizitat în Viena imperială ar mai fi:

Palatul Belvedere
Palatul Mollard-Clary
Palatul Harrach
Orchestra Filarmonică din Viena
Metroul Vienez
Cimitirul Central din Viena

Cine vine? Eu merg după Crăciun! ;)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram