Vacanță, Mexic, Mariachi...

Mexicul... o țară situată în America de Nord, de cealaltă parte a Pământului, mărginită de Statele Unite ale Americii la nord, Belize și Guatemala la sud. Pare de pe altă lume și într-un fel chiar este. Este cea mai nordică țară hispanică din America Latină și cea mai populată țară vorbitoare de spaniolă din lume. Când spui Cancun sau Riviera Maya la ce te duce gândul? Tamicris știe și te poate duce exact acolo, în locul din gândurile tale... Mexic!


Din punct de vedere geografic, Mexicul face parte din America Centrală. Cel mai mare oraș este capitala, marele Ciudad de Mexico, care are peste 19 milioane de locuitori și este printre cele mai mari aglomerații urbane din lume. Alte orașe mari sunt Guadalajara, Monterrey, Toluca, Puebla sau Tijuana, toate aglomerații turistice de excepție ce nu le puteți rata. Evident, le puteți vedea în vizite succesive, dar se spune că odată ce ai ajuns în Mexic te vei întoarce iar și iar.

Deși Mexicul este frecvent asociat cu teren deșertos, părțile de sud ale țării au o climă tropicală, fiind situate sub Tropicul Racului. Râurile principale sunt Rio Grande, în extremitatea nordică și Usumacinta în sud, plus Grijalva, Balsas și Yaqui în interior. Se mai poate aminti aici vulcanul activ Popocatepetl, despre care am învățat cu toții la orele de geografie din Liceu sau Școala generală.

Până în anul 2011 pe lista patrimoniului mondial UNESCO au fost incluse 31 obiective din această țară, cum ar fi: Centrul vechi istoric din Oaxaca și situl arheologic Monte Alban, Centrul vechi istoric din Puebla, Rezervația naturală Sian Ka'an, Chichsn Itza, Rezervația naturală marină El Vizcaino, Centrul vechi istoric din Zacatecas, Vechiul drum negustoresc "Camino Real de Tierra Adentro, Rezervația naturală "El Pinacate y Gran Desierto de Altar" și alte câteva zeci de locuri, Mexicul fiind printre țările cu cele mai multe locuri pe lista UNESCO. 

Puteți ajunge în multe din aceste locuri și pe lângă acestea puteți face plajă pe Riviera Maya sau în exclusivistul Cancun. Prețurile sunt mai multe decât speciale: de la 668 euro/persona/sejur All Inclusive, oricând în perioada: 03.05.2015-27.10.2015. Nu ratați ofertele speciale Tamicris Tours și niciodată nu puteți ști când o să auziți Mariachi cântând la ei acasă :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram