Vacanța de primăvară la Amsterdam!

Instituțiile fundamentale ale statului, Curtea supremă de justiție, guvernul și parlamentul își au sediul în Haga. Cu toate acestea, spuneți-mi la ce vă gândiți prima dată când auziți de Olanda? Exact... Amsterdamul este capitala oficială a Olandei, cel mai popular și renumit oraș al țării, cel care atrage cei mai mulți turiști lună e lună, sezon ori extrasezon, în special tineri dornici de senzații tari. Pe cine teantează un city break la Amsterdam?


Linia de apărare fortificată din Amsterdam a fost înscrisă în anul 1996 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Orașul este o adevărată insulă multiculturală, plină de viață și destul de excentrică. Însă chiar dacă cele mai multe laude au fost aduse "libertății" din Amsterdam, nu-i putem nega partea extrem de elegantă și de bine alcătuită, turistic vorbind.

Sfârșitul secolului al XIX-lea este numit A doua eră de aur a orașului Amsterdam. Au fost construite muzee noi, o stație de tren și Concertgebouw-ul, o sală de concerte considerată în primele 3 ale lumii. În această perioadă, revoluția industrială ajunge în Amsterdam. Se construiește Canalul Amsterdam-Rin, pentru a oferi orașului legătură directă cu Râul Rin și canalul care oferea portului o legătură mai scurtă cu Marea Nordului. Cele două canale au îmbunătățit considerabil comunicațiile orașului cu restul continentului.

Pe lista de obiective turistice din Amsterdam avem peste 170 de canale, sute de biciclete, lucrările marelui Van Gogh, zeci de mori de vânt și desigur, cum se putea altfel, Cartierul Roşu.

Muzeul Van Gogh este printre cele mai renumite obiective turistice din Amsterdam. Aici se află cea mai mare colecţie de tablouri marca sa din întreaga lume, elogiind personalitatea unui pictor deloc apreciat în timpul vieții, un pictor cu viață extrem de tristă, dar tocmai această viață dăruindu-i talentul nemăsurat...

Tot în Amsterdam se poate vizita Palatul Regal din piaţa Dam, aparţinând Reginei si folosit pentrutoate evenimentele fastuoase ale familiei regale. În același timp pentru cei pasionați de "statul la o bere" să nu uităm că la Amsterdam ești acasă la fabrica de bere Heineken. 

Și desigur, nu poţi pleca din Olanda fără să descoperi în Amsterdam, Muzeul Lalelor, mândria și simbolul extrem de popular al Olandei, care i-a dat și numele de, excat, Țara Lalelelor! În plus, nu uitați, e vacanța de primăvară, iar Amsterdam, se spune că este capitala mondială a mersului pe bicicletă. Profită maxim de acest fapt și bucură-te de cel mai frumos anotimp dintre toate :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram