România pitorească, există!

Deşi poate aşa pare, nu-mi doresc să văd doar ţări străine ci vreau să mai dau raite şi pe la noi căci, numai Dumnezeu ştie câte mai sunt de văzut. În urmă cu câţiva ani, prin 2007 mai exact, înainte de a fi ieşit prea mult din ţară, îmi spuneam cu vehemenţă că la cât este România de mişto ca peisaje şi locuri splendide, ea, România, merită descoperită şi merită „sacrificat” fiecare weekend cu vreme bună pentru a ajunge tot în altă şi altă parte şi a cunoaşte fiecare colţişor din ţara asta. Mă bucur că şi după ce am mai scos capul peste graniţa de vest simt tot la fel.
Din fericire, pe vremuri, când nu se ieşea aşa uşor din ţară, iar ai mei nu aveau cultul depăşirii graniţelor, ne-am plimbat prin ţara noastră încercând să descoperim câteva din comorile ei și chiar am descoperit câteva, căci mereu de o rază de 50 de km de noi se află frumuseți nebănuite.

Cu greu cred unii români că există oameni pasionați de România. Am auzit că și despre Prințul Charles s-a spus că ar avea alte interese pe aici pe la noi și că nici vorbă să-i placă dânsului, de fapt, România. Că există români pasionați de țara lor, alții nici nu vor să audă și le-o retează scurt: „lasă că vezi tu când o să pățești cutare și cutare lucru!! E foarte trist, nu credeți?

Ideea este că dacă îți iubești țara n-ai cum să o vorbești de rău și n-ai cum să nu-ți dorești să o cunoșți vizitând-o. Dacă îi vei povesti copilului tău că România e frumoasă și merită descoperită, el va prinde drag de ea și va dori să o viziteze. Dacă toată ziua îi povestești trist și neconsolat, că vai și amar de România, că nu puteam face turism aici, că nu avem autostrăzi și că serviciile sunt proaste… asta o să știe și el, chiar dacă lucrurile se vor fi schimbat de mult în bine, în timp ce el a crescut…

Dacă dorești să redescoperi România, pentru tine sau pentru copilul tău, că tot "vine, vine primăvara" Tamicris Tours propune un circuit foarte interesant prin România cea de acum și care a fost cândva: SIGHIȘOARA - BUCOVINA – CERNAUȚI – CHIȘINĂU - DELTA DUNĂRII CASTELUL PELEȘ – CASTELUL PELIȘOR – CASTELUL BRAN. Nu-l ratați! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram