New York, New York!

De câte zile ai nevoie să ajungi să te bucuri de New York? Cum ar veni, de câte zile să nevoie să ajungi SĂ VEZI "buricul pământului" aka The Big Apple? Tamicris Tours ne propune un circuit interesant care ar putea da un răspuns întrebărilor de mai sus...


Este cel mai populat oraș din Statele Unite, zona sa metropolitană fiind una dintre cele mai mari zone urbane din lume și de asemenea este considerat unul din cele mai importante orașe din lume datorită influenței din mass-media, educație, divertisment, artă și modă. Fără o experiență la fața locului este extrem de greu, dacă nu chiar imposibil, să-ți dai seama în cât timp ai reuși să vezi marele oraș. New York este împărțit în cinci zone: The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens, insula Staten Island și pentru fiecare în parte ai nevoie de câteva zile, dar când ajungi într-un circuit mergi la sigur și vezi câte ceva din fiecare. 

New York-ul este un gigant care ori îți place la nebunie, ori nu-l poți suferi, dar indiferent, oricum nu-ți va rămâne. Trebuie doar să ajungi și să te convingi cu ochii tăi:

Cele mai renumite obiective turistice din New York:
  • Empire State Building — dorința arhitectului ar fi fost ca acest zgârie-nori să arate ca un creion, dar adevărul este că niciodată nu m-am gândit la ea în felul acesta. Până la platforma clădirii sunt exact 576 trepte. Are o înălțime de 381 m.
  • Chrysler Building — clădirea turn reprezentativă pentru linia de orizont a New York-ului a fost construită în anul 1930 în stilul Art Deco. Are o înălțime de 319 m.
  • Podul Brooklyn — construcția podului a fost începută în anul 1883 de arhitectul John Roebling. Podul măsoară în prezent 1,8 km, pilonii lui fiind înalți de 70 m. Noaptea, zona podului are o atmosferă aparte.
  • Statuia Libertății — această statuie din cupru, simbol incontestabil al Americii, a fost montată, cu o întârziere de 10 ani, pe Liberty Island, în anul 1886, fiind un dar de prietenie din partea francezilor. Soclul de granit măsoară 47 m. Torța sa din aur se înalță la cer cu încă 46 m.
  • Flatiron Building — această clădire este cel mai vechi zgârie-nori din New York, fiind construit în anul 1902 de arhitectul Daniel Burnham din Chicago.
  • Centrul Rockefeller — este numit adesea un „oraș în oraș”, deoarece este alcătuit din 19 zgârie-nori care sunt legați între ei prin pasaje subterane. Statuia de bronz a lui Prometeu, înaltă de 6 m domină Lower Plaza. Este un celebru loc de "ieșit" în New York.
  • Times Square - este o intersecție comercială importantă din Manhattan, poreclită „Crossroads of the World” ori „The Great White Way”, a obținut statutul de reper în lume și este un simbol al orașului New York și al Statelor Unite

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram