Larnaca, perla Ciprului

În timpurile vechi, Larnaca era cunoscută sub numele de Kition, un nume biblic ce a fost de fapt folosit aproape în general pentru Cipru, ca un întreg și nu ca pentru un oraș oarecare. Tamicris Tours ne-a pregătit pentru anul acesta o serie de oferte bune către această destinație deosebită, Larnaca, perla Ciprului.


Mare parte din activitate este centrată în jurul promenadei orașului pe durata festivalurilor majore. Cel mai important festival pentru orașul Larnaca este Festivalul Kataklysmos, sărbătorit la începutul verii, cu o serie de evenimente culturale. Orașul Larnaca este, însă, cunoscut pentru plajele pitorești care includ coloane de palmieri, nisip fin și cea mai frumoasă mare.

Phinikoudes este atracția turistică cea mai populară din Larnaca. Aceasta este o stradă plină de cafenele, baruri, cluburi și restaurante situate chiar pe plajă. Este extrem de aglomerată în sezon, toată lumea dorește să ajungă acolo, dar asta nu-i răpește din farmecul intens promovat în mediile turistice. 

Ce putem vizita în Larnaca:

1. Templele Kitionul-ul antic și zidurile vechiului oraș 

2. Situl neolitic Choirokoitia pe care UNESCO l-a declarat protejat în Patrimoniu Mondial încă din 1998. Este cunoscut ca unul din cele mai bine conservate site-uri preistorice din estul Mediteranei. 

3. Marea Moschee Djami Kebir, situata langa Fortul Larnaca.

4. Lacul sărat plin cu păsări flamingo.

5. Biserica Sfântului Lazar, care se crede că ar fi constuită chiar pe mormântul gol al Sfântului Lazăr, închinată vieții duse de acesta pe meleagurile Ciprului.

6. Camel Park - un loc minunat atât pentru diversele modalități de distracție pentru copii cât și pentru diversele restaurante cu specific cipriot.

7. Institutul de scuba diving, un loc de neratat pentru cei preocupați de sporturi acvatice și etern îndrăgostiți de lumea marină.

Acestea sunt doar câteva locuri, care fac din Larnaca cel mai vizitat oraș din Cipru, o insulă extrem de controversată, oricum, la limita dintre lumea arabă și cea occidentală. Toți cei ce ajung pe aici vorbesc necontenit despre frumusețea contrastantă a locului. Cine l-a încercat deja?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram