Bratislava într-o zi de toamnă

O să-mi aduc aminte mereu cu mult drag de Bratislava! Este un oraș atât de drăguț, cald și primitor, cum nici prin gând nu mi-ar dat că ar fi. Totul începe de obicei de la „sunt doar 60 de km între Viena și Bratislava” și se transformă într-o călătorie minunată în una din cele mai mici și mai elegante capitale europene. Vă recomand să o descoperiți și voi, într-o zi de toamnă, într-un circuit marca Tamicris Tours.


Ce poți vizita la Bratislava? Un centru mic și de-a dreptul superb! Vă plac locurile intime, care să emane siguranță, inedit și romantism? Da? Atunci trebuie să ajungeți la Bratislava! Bratislava are centrul cam împărțit în două. Centrul istoric cu toate obiectivele turistice majore (zona 1) și partea cu cele mai în vogă localuri din Bratislava (zona 2). Peste toate, veghează falnic și extrem de bine întreținut, Castelul Bratislava, pe care îl vezi cam din orice punct din oraș.

Partea bună este că Bratislava e genul de oraș pe care îl poți vedea lejer într-o zi, fără să simți că alergi, fără să-ți bifezi lista de obiective ca pe cea de cumpărături la piață. Se poate începe cu Hlavné námestie (Piata Centrala) unde se găsesc Fântâna Roland și Primăria Veche, iar la colț de stradă dai de unul din simbolurile orașului (câteva statui interesante cu povești uluitoare): Schöner Náci (Omul care salută), iar dacă cotești pe stradă la stânga dai de Cumil (man at work, cum mai este cunoscut). Cel mai bun lucru pe care îl poți face din acest punct este să rătăcești pe străduțe și ele te conduc la toate obiectivele pe care merită să le vezi.

Obiectivul turistic de interes major din capitala Slovaciei este Castelul Bratislava, cel prezent în toate filmulețe de promovare, vederi și pliante. Este foarte frumos, îl pot promova cu brio, au ce și de ce. Este extrem de bine îngrijit, vizitat și apreciat. În plus, n-ai cum ajunge aici fără să vezi Bratislava și Dunărea de pe meterezele lui.

Alte obiective turistice de neratat sunt Catedrala Sf. Martin, UFO Bridge ori Teatrul și Opera de Stat. Se cam apropie toamna, n-aveți chef de o ieșire într-un oraș european fermecător?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram