Revelion 2016 în Austria pitorească

Am avut ocazia să văd mult din Austria anul acesta și mi s-a înfățișat ca o țară spectaculoasă, frumoasă puțin spus, pitorească de-a dreptul. Am văzut-o în sezoanele calde, dar am mai spus și cu alte ocazii că mi se pare o patrie a iernii. Munții ei impresionanți se potrivesc de minune acoperiți cu zăpadă și plini de turiști ce practică sporturile de iarnă. Acestea fiind spune ce ați zice de un Revelion 2016 în Austria cu Tamicris Tours?


Dacă până în acest august, tot ce văzusem din Austria a fost Viena, după luna august a lui 2015 mă declar un fan înfocat al Austriei. De fiecare dată când mă gândesc la un anotimp, în minte îmi vin peisaje dintr-un anumit loc, ba mai mult dintr-o anumită țară. Pentru fiecare anotimp altă țară, asta pentru a-mi demonstra că fiecare anotimp vine cu un farmec extraordinar pe care trebuie doar să-l văd cu inima. Dar de fiecare dată când mă gândesc la iarnă și nu o iau razna de frig, în minte îmi vine Austria. Să ridice mâna sus toți cei care văd Austria ca pe o destinație parcă anume făcută pentru iarnă! Să se facă auziți cei care se gândesc la Austria ca la un ținut alb… alb de basm. E curioasă relația din mintea mea între iarnă și Austria, pentru că eu am ajuns acolo până acum numai primăvara și vara, daaar visez la o iarnă cu multă zăpadă în orașul lui Mozart sau prin superbii Alpi.

Un Revelion în Austria este cu atât mai interesant cu cât bucătăria Austriei are și ea de-a face cu asta. Bucătăria Austriei derivă din cea a Imperiului Austro-Ungar și este cunoscută pentru specialitățile sale echilibrate de carne de vită și porc și pentru gama variată de mâncăruri cu legume. Brutăria austriacă a creat delicatese cum ar fi Sachertorte, Krapfen, gogoși umplute cu gem sau cremă, și Strudele umplute cu măr (Apfelstrudel), cu brânză (Topfenstrudel) și cu cremă de lapte (Millirahmstrudel). Pe lângă tradițiile culinare regionale, bucătăria austriacă a mai fost influențată și de cele maghiară, cehă, boemă, evreiască, italiană, balcanică și franceză, din care s-au împrumutat atât feluri de mâncare, cât și metode de preparare a alimentelor. Bucătăria austriacă este deci una dintre cele mai multiculturale și transculturale din Europa.

Cu peisaje ce-ți taie răsuflarea, cu iarna minunată și cu bucătăria extraordinar de delicioasă, un revelion în Austria (indiferent unde) nu are cum să nu iasă minunat și n-are cum să nu fie de ținut minte. Un Revelion în Austria asta pitorească trebuie încercat măcar o dată în viață!

Cine vine? :) 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram