Călătorii în ordine alfabetică... Austria, la munte, la schi, la iarnă!

Mi-a venit ideea ca în 26 de zile de luni din 2016 (încă nu m-am hotărât dacă să le iau consecutiv sau nu) să vă prezint câte o destinație de vacanță în care să mă ajut de Alfabet :) Alfabetul limbii române, în prezent, conține 31 de litere și folosește cele 26 de caractere ale alfabetului latin la care se adaugă o serie de 5 caractere suplimentare formate prin aplicarea de semne diacritice. Normal că eu n-am cum să iau în considerare cele 5 semne diacritice, așa că rămân cu nu mai puțin de 26 de litere și 26 de destinații care să le corespundă... Bun venit alături de Tamicris Tours în această călătorie în jurul lumii și în jurul alfabetului ;)

Începem cu Austria, țara asta dedicată iernii, mai ales că pe la noi, iarna s-a lăsat și se lasă așteptată, iar cei care îndrăgesc sporturile de iarnă suferă în tăcere :) Probabil toți visează la o vacanță de iarnă la munte în Austria și abia așteaptă să treacă sărbătorile de iarnă ca să plece în liniște în această vacanță. Tamicris Tours a pregătit o selecție minunată de oferte la schi în Austria, oferte pe toate bugetele și pretențiile.

Austria este o țară predominant montană, datorită poziționării sale în Alpi. Alpii Orientali Centrali, Alpii Calcaroși de Nord și Alpii Calcaroși de Sud se află parțial în Austria. Din aria totală a Austriei doar un sfert se află în zone de șes și doar vreo 30% din țară se află sub altitudinea de 500 m. Alpii din vestul Austriei fac loc dealurilor și câmpiilor în estul țării. Se poate împărți în cinci mari grupe de relief, cea mai mare fiind Alpii Răsăriteni, care formează mai mult de jumătate din suprafața totală a Austriei. Deci s-ar putea spune că pârtiile sunt atât de multe și de variate încât oriunde te-ai duce la schi nu ai avea cum să găsești ceva pe gustul tău.

Dealurile subalpine și subcarpatice formează și ele un procent ridicat din peisaj, iar zonele colinare din est și din jurul câmpiei Panonice sunt o parte minoră din suprafața totală. A doua zonă muntoasă (mult mai mică decât cea alpină) se află la nord. Denumită „platoul de granit austriac”, se află în centrul podișului Boemiei. 

Cea mai mare parte a Austriei se află în zona de climă temperată-rece în care predomină vânturile de vest umede. Cum peste jumătate din țară este dominată de Alpi, clima alpină predomină, de unde iernile excelente de care au parte iubitorii sporturilor de iarnă și cei ce iubesc muntele mai mult decât pe ei. În est—în câmpia Panonică și în valea Dunării—clima prezintă trăsături continentale cam ca pe noi prin România.

Orice am spune, iarnă ca în Austria la schi nu este niciunde în Europa. Spuneți drept, nu-i așa că vă tentează? :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram