Călătorii în ordine alfabetică... Benelux, KM Zero al Europei!

Benelux este de fapt o uniune economică compusă din trei monarhii vecine: Belgia, Nederland (Olanda) și Luxemburg. Numele este format din începutul numelui fiecărei țări componente și este folosit în prezent într-un mod ceva mai generic, decât într-un termen economic. Fondarea Beneluxului a contribuit la fondarea Uniunii Europene, prin crearea inițială a unor organizații premergătoare acesteia, de unde și o vizită pe aici face ideea de Europă Unită ceva mai vizibilă decât orice alte alocuri de pe bătrânul continent. Încercăm un Benelux cu Tamicris Tours?


Belgia este unul dintre membrii fondatori ai Uniunii Europene și găzduiește majoritatea instituțiilor acesteia precum și alte instituții internaționale importante. Mai repede decât pentru dezvoltarea și oferta turistică Belgia este cunoscută la nivel internațional pentru specialitățile ei gastronomice. Numeroase restaurante belgiene pot fi găsite în ghiduri gastronomice importante, ca de exemplu Ghidul Michelin. Gofrele, cartofii prăjiți și midiile sunt printre cele mai cunoscute specialități belgiene. Belgia este renumită pentru ciocolata produsă aici, numeroase mărci locale devenind foarte cunoscute pe plan internațional. Cât despre orașe n-aș rata capitala Bruxelles, absolut minunatul Brugges (zis și Veneția Nordului) și cosmopolitul Ghent...

Numele colocvial de Olanda, sub care mai sunt cunoscute Țările de Jos, acoperă însă doar o parte din teritoriul țării. Cu toate acestea, în afara Benelux-ului toată lumea folosește numele de Olanda. Este o monarhie constituțională recunoscută pentru lejeritatea cu care se tratează și pentru permisivitatea deseori asociată cu frivolismul. Însă, la o privire mai atentă, Olanda este una din cele mai bogate țări, cultural vorbind, din Europa. Țara lui Rembrandt și Vincent Van Gogh, al unei capitale fascinate - Amsterdam și ale unor orașe ce și-au pus amprenta pe tot ce înseamnă occident: Haga sau Rotterdam, atrage turiști de peste tot, are un magnetism remarcabil și câștigă considerabil din turism. Linia de apărare fortificată din Amsterdam a fost înscrisă în anul 1996 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO

Marele Ducat de Luxemburg este una dintre cele mai mici țări din Europa. Istoria și importanța sa strategică datează din antichitate, când pe locul actualului oraș Luxemburg a fost fondată o fortăreață romană. Pe lista patrimoniului mondial UNESCO sunt înscrise următoarele obiective din Luxemburg:
Centrul vechi istoric și fortificațiile din orașul Luxemburg (1994) și Parcul cu statui creat de Christian Veres (2001). Multă lume spre că Luxemburg-ul este genul acela de stat care poate fi vizitat într-o zi, dar îți rămâne în suflet o viață întreagă. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram