Destinații în ordine alfabetică: Maroc!

Maroc este o țară care realizează tranziția în nord-vestul Africii dintre deșertul Sahara și pășunile fertile împădurite din jurul Mării Mediterane. Se spune că este cea mai exotică țară africană și o puteți descoperi și voi într-un circuit alături de Tamicris Tours.


Marocul a fost influențat de mai multe culturi etnice, cum ar fi civilizația feniciană, greacă, cartagineză sau romană. Creștinismul s-a răspândit în această regiune încă din perioada romană și a supraviețuit invaziei arabe. Printre influențele recente, cea mai puternică s-a dovedit a fi cea franceză. 

Relieful predominant muntos este reprezentat de Munții Atlas și Antiatlas. În nord se desfășoară Munții Rif. La sud se află deșertul Sahara, iar pe litoralul vestic se află câmpii litorale. Zona litorală din nord precum si centrul munțiilor Atlas reprezintă zona fertilă a țării. În acestă regiune din nord cresc nu mai puțin de 95% din pădurile Marocului.

Rabat este capitala țării, centru administrativ și economic, un oraș modern care a reușit să păstreze neatins famecul celor O mie și una de nopți. Vechea Medina și Palatul Regal sunt doar câteva dintre comorile ascunse aici. Casablanca este capitala economică a regatului și totodată cel mai mare port marocan. Marrakech este supranumit "Perla Nordului" și este situat într-o oază înconjurată de palmieri, loc unde odinioară poposeau negustorii ce străbăteau cărările deșertului. Fes reprezintă centrul religios al Marocului și este cel mai vechi dintre orașele lumii islamice. Agadir este stațiunea litorală a Marocului, una dintre cele mai vizitate de pe Coasta Atlanticului.

Până în anul 2011 pe lista patrimoniului mondial UNESCO au fost incluse 8 obiective din această țară:

  • Medina din Fes
  • Medina din Marrakech
  • Orașul fortificat Ait-Ben-Haddou
  • Medina din Meknes
  • Situl arheologic Volubilis
  • Medina din Tetouan
  • Medina din Essaouira
  • Orașul portughez Mazgan 
Se spune că nu are cum să nu te atragă Marocul și n-ai cum să ajungi aici doar o singură dată după ce ai băut din cupa magică a Africii, motiv pentru care vă voi recomanda Marocul și cu altă ocazie ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram