Santorini, perla neagră a Greciei

Santorini este superba insula din Marea Egee, aparținând de arhipelagul Insulelor Ciclade, foarte populare pentru petrecerea celor mai exotice luni de miere pe tărâm grecesc și nu în ultimul rând foarte atractive datorită celebrelor apusuri de la Oia. Vă atrage Santorini? Tamicris Tours are câteva oferte spre acestă destinație europeană de mare efect. 

Cicladele sunt un grup mic de insule, aparținând Greciei, situate în partea centrală și de sud a Mării Egee. Sunt cele mai cunoscute insule din regiune, alături de "surorile" lor mult mai mari, Creta și Rodos. Arhipelagul cuprinde 38 de insule destul de mici din care doar 24 de insule sunt locuite. Între ele răsare mândră din erupțiile violente ale unui vulcan, mândra Santorni. Santorini a erupt de mai multe ori cu variate cantități degajate, iar scriitorul antic Strabo este primul care ar fi menționat erupțiile vulcanice și a descris apariția unei noi insule în jurul anului 197 înainte de Hristos. Erupțiile au continuat, însă, mult timp după aceea, ultima erupție petrecându-se undeva cu aproximativ 60 de ani în urmă.

Santorini, aflată în sudul Marii Egee la 120 de mile marine de Creta, atrage turiștii mai ales datorită faimei, potrivit căreia în această regiune s-ar fi găsit legendara Atlantida (numele unei insule legendare menționate pentru prima oară în două dialoguri ale lui Platon și Critias). Posibila existență a unei Atlantide reale a fost intens dezbătută încă din antichitate, dar a fost de obicei respinsă. Aici se află un sat-castel, Pyrgos, celebru pentru că are mai multe biserici decât case! De altfel, se spune în popor că Santorini este locul în care "sunt mai multe biserici decât case, mai mult vin decât apă, mai mulți măgari decât bărbați" :)) O să auziți asta și în filmul Summer Lovers (1982), pe care cu această ocazie v-aș recomanda să-l vedeți vara asta, este în întregime filmat în Santorini și este torid și la propriu și la figurat ;)

Deși nu cred că cineva v-ar recomanda Santorini pentru obiective turistice, totuși, cele mai cunoscute obiective turistice din Santorini sunt celebra Fira, cetățile grecești (Thira și Akrotiri), Oia cu a sa Mânăstire Santorini + cele mai frumoase apusuri europene și nu în ultimul rând plajele cu nisip negru din cauza cărora putem supranumi insula "perla neagră" a Greciei. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram