Vamos a Mamaia!

Mamaia este construită pe un grind litoral între Marea Neagră și limanul numit Siutghiol (Süt-Göl: "lacul lăptos" în turcește). Grindul are o lungime de 8 km, însă o lățime de doar 300 m. Plaja foarte lungă este acoperită cu un nisip foarte fin, iar de-a lungul acesteia se află multe magazine, restaurante, terase, cluburi și discoteci. Stațiunea este în continuă dezvoltare independent de cei care au făcut mai mult afaceri pe seama ei. Merită vizitată vara și orice s-ar spune este cea mai populară și cunoscută stațiune litorală din România, iar dacă n-ai mai fost de multă vreme la Mamaia, poate vrei să ajungi anul acesta :)


Mamaia este situată în nordul Municipiului Constanța, din care și face parte. Are foarte puțini locuitori permanenți (7 la recensământul din 2002) :) Principalele atracții ale Mamaiei sunt Satul de Vacanță, parcul de distracții Aqua Magic și telegondola. De asemenea detine Radio Vacanța, care este postul de radio al stațiunii, ce emite în fiecare an din mai până în octombrie, începând cu anul 1966 în cinci limbi (română, engleză, franceză, germană și rusă) în toate stațiunile de pe coasta românească a Mării Negre.

„Satul de Vacanță” este un loc pitoresc care găzduiește peste 30 de restaurante tradiționale românești, decorate în stil rustic, conform regiunii pe care o reprezintă fiecare. Una dintre atracțiile satului de vacanță sunt suvenirurile din scoici. Acestea sunt lucrate manual din scoici adunate iarna de pe malul marii.

Condițiile de cazare s-au îmbunătățit în ultimii ani, pe măsură ce unele hoteluri au fost modernizate. În total stațiunea poate caza 40.000 de turiști simultan în peste 60 de hoteluri de toate categoriile, până la 5 stele. Plaja este ideală începând cu mijlocul lui mai și terminând cu septembrie târziu, când temperaturile medii depășesc 25 de grade Celsius. Apa este caldă până spre sfârșitul toamnei, deci puteți profita de Mamaia într-un mare și rotund sezon...

Vamos a Mamaia! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram