Budva - stațiunea "de suflet" a Muntenegrului

Budva este un oraș de coastă din Muntenegru, cu o populație de aproape 15.000 de locuitori, centrul comunei cu același nume, din zona de coastă a celei mai noi țări europene (Muntenegru este oficial țară independentă abia din 2006).  Zona de coastă, numită Budvanska Rivijera este centrul turismului muntenegrean și este cunoscută pentru viața de noapte, plajele multe și diverse și pentru arhitectura cu influențe mediteraneene. Vara, Budva este capitala indiscutabilă a țării. Puteți vizita și voi acest oraș într-o vacanță în Muntenegru.


Orașul Budva are o vârstă de cca 3.500 de ani, ceea ce îl face să fie cel mai vechi oraș de pe malurile Mării Adriatice. Dar mai mult decât atât, Budva este unul din cele mai frumoase orașe medievale pe care le putem vizita. Aflat sub dominație venețiană vreme de peste 500 de ani, zona s-a dezvoltat datorită comerțului maritim și a climei extrem de frumoase din zonă.

Coasta Adriaticii a fost o zonă extrem de iubită chiar și pe vremea fostei Iugoslavii, iar turismul s-a practicat chiar și timpul războiului din anii '90. În ceea ce privește economia recentă, turismul este cel ce o susține în continuare și întregul sistem financiar se bazează pe el. 

De ce este Budva, stațiunea de suflet a Muntengrului? Pentru că ai senzația că în lunile de vară toată viața țării se mută acolo. Pentru că dincolo de plaje și apa cristalină, Budva are ceva inexplicabil de frumos care îi transmite o nemaipomenită stare de bine. Străduțele ei pietruite, terasele cochete, magazinele mici cu produse dulci sau "made in Montenegro", oamenii amabili și relaxați fac din acest oraș unul parcă născut pentru a fi o destinație de vacanță. 

Sunt convinsă că nu vă așteptați la atâtea de văzut și de făcut în Budva și mai sunt convinsă că o să fiți de acord cu mine când vă voi spune că acum există în această parte de Europa, o alternativă la vestita Croație vecină și că ce e drept, nu-i păcat, poate „esențele tari, chiar se păstrează în recipiente mici”. Nu credeți?

Alte atracții turistice de văzut neaparat în Muntenegru:

  • Lacul Scutari (cel mai mare lac din Balcani)
  • "Fiordul" Kotor (cel mai frumos golf european)
  • Mănăstirea Ostrog (săpată într-o stâncă spectaculoasă)
  • Muzeul orasului Cetinje
  • Canionul Tara
  • Parcul National Biogradska Gora
  • Insulele Sveti Stefan & Sveti Nikola 
  • Pitorescul orășel Perast
  • Parcul Național Durmitor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram