"Coasta Soarelui"

Costa del Sol este o regiune formată din orașele și stațiunile de coastă din partea de vest a Malagăi, în sudul Spaniei, în regiunea autonomă Andaluzia. Inițial formată din așezări pescărești liniștite, regiunea a fost transformată radical în ultimii 20 de ani într-o destinație turistică de renume mondial. O vacanță pe Coasta del Sol este o experiență de neuitat!


E formată din zona aflată la vest de orașul Malaga și la est de granița cu provincia Cadiz, de-a lungul coastei Mediteranei. Include orașele Torremolinos, Fuengirola, Mijas, Ronda și celebra Marbella. Marbella este una din cele mai importante stațiuni turistice de pe Costa del Sol. Marbella del Mediterraneo este situata între Strâmtoarea Gibraltar și orașul Malaga, la poalele muntelui Sierra Blanca. În cea mai mare parte a anului este centru de atracție pentru turismul internațional, datorită în principal climei sale blânde și infrastructuri turistice deosebite, în care s-a investit masiv în ultimii ani. Deși mai puțin cunoscut, orașul are și  un important patrimoniu arheologic, mai multe muzee și un calendar cultural cu evenimente.

Dar perla regiunii rămâne fără doar și poate Malaga. Orașul este o destinație turistică populară și capitala neoficială a Costei del Sol. Țările din Europa Nordică au zboruri foarte ieftine către Malaga și astfel în ultima perioadă mulți turiști au ajuns foarte ușor în zonă. De asemenea, din Malaga se poate ajunge relativ în scurt timp și la alte orașe din Andaluzia, cum ar fi Sevilla sau Granada. De menționat că marele Picasso și carismaticul actor Antonio Banderas sunt doi dintre fii celebrii ai orașului Malaga. 

De neratat la Malaga când ai dispoziție măcar două zile de vizitare:
  • Catedrala, în stil greco-roman, construită pe locul unei vechi moschei maure
  • Alcazaba, marea fortăreață a orașului
  • Castelul Gibralfaro
  • Casa natală a lui Picasso
  • Museo Picasso
  • Palacio de los Condes de Buenavista
  • Portul, unul dintre cele mai importante din Spania
De reținut:
Centrul Malagăi se află în spatele portului, fiind înconjurat de cartierele El Perchel, La Trinidad și Lagunillas. Trebuie vizitat obligatoriu!

Să mergem pe Coasta Soarelui!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram