Thassos - insula de smarald a Greciei

Știu cât am scris despre insulele grecești, dar mai știu că niciodată nu e suficient să vorbim despre ele pe timp de vară... Pur și simplu insulele grecești sunt minunate, perfecte pe orice buget, aproape în orice anotimp și dau dependență. După ce ajungi o dată într-o insulă, faci cumva să le vezi pe toate. Și sunt muuuulte că putem să ne facem în ele zeci de concedii fără să ne repetăm. Azi ne inspirăm de ofertele de vacanță spre Thassos ca să vedem la ce se referă turiștii când ne spun că această insulă este insula de smarald a Greciei. 


Thassos este o insulă situată în bazinul nordic al Mării Egee la mai puțin de 10 km distanță de partea continentală a Greciei. Insula are o suprafață de 400 km2, fiind a douăsprezecea, ca mărime, din Grecia și este cea mai nordică dintre insulele arhipelagului grec. Același nume este purtat actualmente și de cel mai mare oraș de pe insulă (denumit și Limenas Thasou, „portul insulei Thasos”), precum și de municipalitatea corespunzătoare, care coincide cu teritoriul insulei. 

Față de România pare a fi cea mai apropiată insulă grecească, mereu văd prieteni de prin București demarând spre o vacanță aici. În plus, prețurile sunt mereu cum nu se poate mai bune și din acest motiv aproape că nu ne mai reține nimic ca să mergem. Fiind și cea mai nordică din insulele Greciei, Thassos pare ideală și ca temperaturi și ca și peisaje pentru o vacanță de vis. Plajele cu nisip auriu contrastează foarte tare cu apa mării combinându-și culorile într-un fel inedit și spectaculos.

Numită „Insula de sma­rald“ datorită pa­durilor de pin care acoperă 9/10 din suprafața insu­lei și care dau senzația de insulă îmbrăcaă totalmente în verde (inclusiv de la distanță), Thassos este foarte la îndemană pentru mai toată lumea și ca distanță și ca tarife per sejur.

Principalele obiective turistice de neratat ale insulei ar fi:
  • Muzeul de Arheologie din Thassos Town
  • Muzeul Foclorului din Limenaria
  • Mănăstirea Sfântul Pantelimon
  • Insula Krambousa
  • Satul tradițional Kastro
  • Mănăstirea sfântul Arhanghel Mihail
  • pentru mai mult tradiționalism grecesc, alegeți o plimbare prin satele de munte Theologos și Pana­ghia
Dar dincolo de toate, Thassos înseamnă relaxare la mal de mare, respirat soare și simțit nisip fierbinte cu o limonadă/bere în mână, o carte sub nas și capul sub umbrelă. Ceea ce vă doresc din toată inima și vouă :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram