De ziua României în Țara Sfântă

Noțiunea de „Țara Israel”, cunoscută în ebraică ca Eretz Yisrael, a fost importantă și sacră pentru poporul evreu din timpurile biblice. Tocmai din acest motiv îi mai spunem și "Țara Sfântă". Nu ați vrea să o vedeți? Un circuit în Israel alături de Tamicris Tours este posibil chiar de ziua României, pe 1 decembrie 2016.

Israelul este situat la capătul estic al Mării Mediterane. În ciuda dimensiunii sale mici, Israelul este de o colosală varietate de caracteristici geografice, de la deșertul Negev, în sud, până la zonele muntoase din Galileea, Carmel și spre Înălțimile Golan în partea de nord. La est de zonele muntoase centrale se află Valea Iordanului, care formează o mică parte din Valea Rift. Râul Iordan curge de-a lungul Văii Iordanului, de la Muntele Hermon, prin Valea Hulah și Marea Galileii la Marea Moartă, cel mai de jos punct de pe suprafața Pământului. Ce vrem mai mult de atât? 

Turismul este centrat pe vizitarea monumentelor istorice, a teritoriilor biblice și îndeosebi a „orașului sfânt” - Ierusalimul, oraș cu o zbuciumată istorie antică și medievală. În anul 1981 Orașul Vechi din Ierusalim a fost recunoscut de UNESCO ca patrimoniu universal al omenirii. La Ierusalim se află principalele instituții politice, administrative și juridice ale Israelului: sediul primului ministru, majoritatea ministerelor, sediul președintelui statului, Knessetul (parlamentul israelian), Curtea Supremă a Israelului. Orașul găzduiește și alte instituții însemnate ca Agenția Evreiască, Universitatea Ebraică, Muzeul Israel, Muzeul Rockefeller, Biblioteca Națională a Israelului sau "Zidul plângerii", dar cu toate acestea din cauza situației geopolitice nu mai este capitala statului, aceasta fiind poate la fel de frumosul Tel Aviv.

Țara Sfântă are o mare importanță și pentru creștinism, în principal deoarece aici este locul nașterii, crucificării și reînvierii lui Isus Cristos, Mântuitorul sau Mesia. Orașele sfinte ale creștinătății sunt:

Ierusalim – orașul în care Isus și-a propovăduit învățăturile, unde au avut loc Cina cea de Taină, Frângerea pâinii și unde a fost înmormântat Isus. După scriptura creștină Isus a fost crucificat pe un deal din preajmă, Golgota. Aici se află Biserica Sfântului Mormânt și Biserica Tuturor Neamurilor.
Betleem – locul nașterii lui Isus.
Nazaret – orașul în care Isus a trăit o bună parte a vieții și locul în care au fost făcute multe dintre minunile sale.

Toate acestea vor fi prezente în orice circuit în Israel. Te-ai gândit vreodată să descoperi acest tărâm?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram