Mini vacanța de 1 decembrie în Sudul Italiei

Când în România frigul și zilele mohorâte înlocuiesc zilele frumoase și colorate de toamnă, prin Sudul Italiei toamna minunată pare a fi eternă și va rezista până în primăvara următoare. Tocmai din acest motiv, nu mai avem ce aștepta și putem pleca în căutarea soarelui. Merităm să ne bucurăm mai multă vreme de un anotimp mai cald cu o mini vacanță în Sudul Italiei, în zona Bari, în Puglia cea colorată și cosmopolită. 
Sudul Italiei este diferit de Nord într-un mod plăcut, doar nu toate orașele trebuie să arate ca Florența sau ca Veneția, iar Puglia arată într-un mare fel. Ca și temperaturi, în general, ei au o primăvară-vară de prin aprilie și până la octombrie, iar la început de iunie se face plajă lejer și chiar și baie în mare, fără probleme, deci vă puteți imagina cam cum este în decembrie: călduț! Așa cum pentru a înțelege Italia e nevoie să faci o călătorie și la Milano (oricât de neatractiv ți s-ar părea), așa e nevoie să guști dintr-un oraș uriaș din sud, e vorba de stil și atmosferă și altfel nu le poți cunoaște, iar Bari mi se pare foarte potrivit pentru o primă porție.

De ce Bari? Pentru că Bari nu înseamnă numai Piața de Pește și străzi trasate cu liniarul (orașul nou) ci și un centru vechi de excepție, boem și nealterat, Bari Vecchia, cu străduțe întortocheate și cafenele cochete sau pentru că centrul vechi este plin de bisericuțe care mai de care, culminând cu imensul Dom din Bari, Catedrala San Sabino, a cărei turlă se vede din depărtare, de pe mare, ca un falnic far ce i-a condus pe marinari mereu spre casă. La Bari avem o sumedenie de lucruri de făcut și de trăit. 

La capitolul mâncare, ei, daaa, n-am mâncat mai ieftin niciunde în Italia. Nouă ne și place tot ce se pregătește în bucătăria italiană, așa că nu e greu să ne mulțumești și nici nu-i musai să ne duci în cele mai extravagante locuri de luat masa, Și desigur, micul dejun care se poate dovedi foarte util, mai ales dacă vă plac produsele de patiserie sau acel mic dejun „dulce”. Ca și mâncare tradițională ar fi fructele de mare și Orecchiette, pastele specifice Pugliei (prin centrul vechi din Bari o să le vedeți scoase afară la uscat în fața caselor, pe niște mese din lemn).

Nu cred că vreau să vă conving de nimic, doar de faptul că Bari și Sudul Italiei sunt demne de luat în seamă. Să nu uităm asta nicio clipă atunci când ne gândim la variante de mini vacanță pentru acele multe așteptate zile libere de la final de noiembrie și început de decembrie...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram