Se spune că la Dresda e cel mai frumos Târg de Crăciun

Este evident, din primul moment în care ai pășit în oraș, că o să descoperi un loc cum n-ai mai văzut, că atmosfera din piețele ei este undeva la limita dintre sumbră și boemă și că TOTUL este imens, așa de imens că nicio fotografie făcută din nu știu ce unghi, nu poate să surprindă tot ce se vede cu ochiul liber. Și cineva mi-a spus că tocmai într-o astfel de piață și într-un astfel de loc vom găsi cel mai frumos Târg de Crăciun care se poate vedea în Europa. 


Dresda este un oraș aparte! Inima și capitala landului Saxonia, reprezintă un punct de referință în istoria Germaniei și a umanității. Orașul a fost aproape ras de pe fața Pământului în 1945, când o mare parte a civililor a fost ucisă de către aviația anglo-americană. Se apreciază că au murit de 3 ori mai mulți civili decât la Hiroshima. Necesitatea tactică a bombardării este controversată între criticii militari ai celui de Al Doilea Război Mondial. Dar acest aspect aproape că nu mai contează acum, pentru că Dresda, la propriu, a renăscut din propria cenușă, fiind reconstruită cărămidă cu cărămidă din rămășițele fostului oraș.

Atmosfera specială din oraș (caracterizată prin contradicția aparentă dintre stilul de viață al unei reședinte regale și centrul cultural cosmopolit) a atras și inspirat nenumarați poeți și pasionați de literatură din întreaga lume. În acest fel, Dresda a devenit unul din centrele literaturii germane, în special al mișcării romantice.

Dacă nu îți plănuiești o vacanță strict în zonă, trebuie să știi că Dresda poate fi vizitată și într-o excursie de o zi, dacă ai baza la Praga, așa cum am avut noi. Între Praga și Dresda sunt cam două ceasuri de condus pe drumuri frumoase și line. Sigur că poate nu îți va ajunge o zi să vezi orașul pe de-a-ntregul, cred că niciun loc nu poate fi văzut doar într-o zi, dar decât deloc, ca să vă faceți o idee, puteți încerca. Bineînțeles, puteți accesa Dresda și de la o distanţă de 205 km, din Berlin sau de la 461 km faţă de Viena.

Este un oraș înțesat cu locuri de văzut și toate arată minunat de te lasă cu gura căscată. Nu degeaba i se mai spune „Florența de pe Elba„. Din cele mai cunoscute obiective turistice, de neratat ar fi: Theaterplatz, Semperoper, Residenzschloss (Palatul regal), Hofkirche, Kreuzchirche, Frauenkirche (Domul din Dresda), Altmarkt (Piaţa Veche) și Rathaus (Primăria),

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram