Revelion în Styria (suna SF, dar tot Austria e!)

Styria este un stat federal, situat în sud-estul Austriei, al doilea land ca suprafață din Austria, mai aproape de Slovenia și de Italia decât de Cehia și Slovacia. Capitala sa este orașul Graz, al doilea oraș ca mărime al țării. Tamicris Tours ne propune un Revelion la Villach, în apropierea Grazului, să descoperim în miezul iernii, o zonă sublimă din cea mai frumoasă țară în anotimpul rece, Austria...

Graz este situat pe râul Mur, în sud-estul Austriei și s-a format probabil în secolul XII, fiind construit în jurul Schlossberg-ului, castelul emblemă a orașului. Numele chiar îi derivă din slovenul grad, care înseamnă castel. Centrul vechi (centrul istoric) din Graz este înscris pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Ca o curiozitate, actorul Arnold Schwarzenegger s-a născut lângă Graz, în satul Thal. Iar în 2003 orașul a fost declarat "Capitală Culturală a Europei".

De vizitat în Graz: Castelul Eggnberg, Muzeul Arnold Schwarzenegger, Piata Hauptplatz & Primaria din Graz .

Pe de altă parte, Villach, oraș de la râul Drava s-a ridicat ca unul din cele mai vechi urme ale unei așezări umane ce datează din 3500 î.C. Multe dintre artefactele romane din Austria se găsesc aici. În jurul anului 1350, un cutremur a distrus mare parte din Villach, după care s-a mai înregistrat unul la fel de tragic la finalul anilor 1600. Au existat și câteva incendii aici, care au distrus multe clădiri, dar totuși orașul a rămas în picioare. În timpul lui Napoleon, Villach a făcut parte din Franța, dar a  fost recucerit mai apoi de patria mamă.

De vizitat în Villach: Piața Centrală, Biserica parohială Sf. Jacob, Noua Primărie (Neues Rathaus), & Parcul Schiller.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram