Marele Premiu de Formula 1 al Italiei și alte locuri de văzut pe lângă

Unul din visele noastre de călătorie este să ajungem la o cursă de F1, dar ca să împăcăm toate pasiunile sunt aproape sigură acea cursă va fi cea de la Monza din Italia... la Marele Premiu de Formula 1 al Italiei...

Monza este un oraș de aproximativ 120.000 locuitori în provincia Monza-Brianza, Lombardia, Italia. Este al treilea cel mai mare oraș din Lombardia și cel mai important centru economic, industrial și administrativ din sub-regiunea Brianza. Aici este deosebit de dezvoltată industria textilă, însă faima internațională i se trage fără doar și poate de la circuitul de Formula 1 Monza unde se desfășoară an de an Marele Premiu al Italiei, deasemenea și circuitul de teste al Ferrari și (mai demult) al Alfa Romeo. Orașul este construit pe un afluent al râului Po și de află la doar 13 km nord-est de Milano.

O excursie la MP al Italiei, poate însemna o adevărată vacanță în Lombardia, la început de toamnă (final de vară), un anotimp superb prin definiție. Dacă ar fi să fac două recomandări din Lombardia, aflate aproape de Monza, care ar merita toată atenția atunci ele s-ar numi Bergamo și Pavia...

Bergamo este în primul rând foarte fotogenic. Din orașul de jos îți vine să-l surprinzi pe cel de sus din toate unghiurile pentru că nu te poți hotărî pur și simplu care ipostază e mai frumoasă. Din orașul de sus, dacă prinzi senin nu doar că vezi orașul de jos complet, 360 de grade, dar am senzația că vezi până la Milano. În plus în orașul de sus, vrei să faci poze la toate cafenelele și toate vitrinele cu bunătăți. Desigur, în orașul de sus mai ai de văzut și un Dom uriaș și sublim în interior, mai ai piazzete și străduțe ce le poți cuprinde în brațe de mari ce sunt, mai ai terase ce parcă se întrec la un concurs de frumusețe și în general ai niște panorame ce pur și simplu nu le poți ignora.

La aproximativ 35 de km sud de Milano, pe râul Ticino, fostă capitală a regatului lombard, se întinde Pavia, un orășel superb, italian în toate cele, cu străduțe înguste, pietruite și pline de gelaterii, cu piazete cochete pline de terase micuțe și fermectoare, cu Dom, cu soare mult, cer limpede și atmosferă intimă pe care trebuie să le vezi și să le simți. Pavia nu se vizitează pentru obiective turistice, nici nu-ți vine să le cauți, e un obiectiv turistic EA cu străzile ei și podul acela imens ce crapă orașul în două ca să-i facă loc râului Ticino să treacă să-l întâlnească pe celebrul PO (cel în delta căruia s-a format și Veneția). Să te pierzi pe străzi e cea mai bună soluție aici.

Italia nu prea mai are nevoie de atâtea argumente, căci se cam argumentează singură... Și da, F1 poate fi doar un pretext minunat :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram