Ce poți vedea într-un circuit în Maroc


Se spune că Marocul ar fi cea mai accesibilă poartă de intrare în Africa. O perlă a Africii de Nord, o zonă accesibilă pentru o incursiune în Sahara și peste toate o țară extrem de ofertantă turistic. Ce ați spune despre un circut în Maroc alături de Tamicris Tours?

Dar mai mult decât asta, ce putem vedea într-un circuit în Maroc:

Casablanca este cel mai mare oraș și port al Marocului și totodată printre cele mai mari centre comerciale ale Africii. Aici își au locul cele mai mari universități și monumente naționale, printre care Universitatea Hassan II și Moscheea lui Hassan al II-lea (una din cele mai mari moschei din lume). Casablanca se bucură de o climă blândă, cu plajele la Oceanul Atlantic, magazinele luxoase, având unul dintre cele mai mari bazare din lume. Este cel mai vizitat oraș din Maroc.

Rabat este situat pe coasta Oceanului Atlantic, la gura estuarului Bou Regreg și datorită poziționării sale din vechime a devenit cel mai important oraș șl țării și capitala acesteia. În această zonă s-au stabilit populații încă din antichitate. A devenit o fortăreață musulmană în jurul anului 700, iar înainte de a deveni capitala Marocului abia în 1956 a fost capitala Protectoratului francez al Marocului.

Fez este al doilea cel mai mare oraș al țării și unul din cele mai populare destinații turistice din Maroc. Supranumit Atena Africii, Fez-ul are centrul istoric inclus in patrimoniul mondial UNESCO. Suscintând un interes deosebit, orașul mai este denumit și Mecca vestului datorită faptului că s-ar putea să beneficieze de o aglomerație urbană ce i-a permis să dețină una din cele mai vaste zone pietonale din lume.

Marrakech este unul din cele mai importante centre turistice din nordul Africii, fiind renumit pentru grădinile și monumentele sale de arhitectură din partea veche a orașului, numită Medina. Cartierul istoric al orașului (Medina) face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Djemaa el Fna, piața în jurul căreia se dezvoltă orașul vechi ar putea fi considerat centrul vital al Marrakech-ului. Nu este cunoscută originea acestei piețe și nici, cu siguranță, originea numelui. Aspectul pieței se schimbă de-a lungul zilei: dimineața și la amiază este locul unui vast târg în aer liber, cu tarabe care vând diferite obiecte (de la stofe, la sucuri de portocale, ou de strut, etc). Spre seară, tarabele se retrag, iar locul lor este luat de mese cu mâncăruri făcute pe moment, iar mai târziu apar și cântăreți.

Sahara este cel mai mare deșert de pe Pământ, cu o suprafață de 9.400.000 km². Ea cuprinde o treime din Africa, aproximativ suprafața Statelor Unite ale Americii, sau de 26 ori mai mare decât suprafața Germaniei. Acest deșert uscat se întinde de la țărmul Oceanului Atlantic până la Marea Roșie. Sahara ocupă mari porțiuni din statele Maroc, Algeria, Tunisia, Libia, Egipt, Mauritania, Mali, Niger, Ciad, Sudan și o mică parte din Senegal și Burkina Faso.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram