Vamos a... Mallorca!


Mallorca este cea mai mare insulă spaniolă, localizată în partea de vest a Mării Mediterane, la circa 170 km de coasta unde este situată Barcelona și face parte din arhipelagul Insulelor Baleare. Numele derivă din latinescul „Insula Maior” ca insulă Mare (principală) în comparație cu insula Menorca (un fel de insulă mai mică).
Capitala insulei, Palma de Mallorca, este și capitala regiunii autonome a Insulelor Baleare, un oraș vibrant si fascinat ce nu trebuie trecut cu vedere chiar dacă poate noi vom merge într-o vacanță la mare în Mallorca

Ca și celelalte Insule Baleare (Ibiza, Formentera și Minorca) aceasta constituie o atracție turistică populară, fiind frecventată de numeroși turiști din toate colțurile lumii, aproape în orice sezon. Spun că aproape în orice sezon pentru că acest loc este caracterizat de un climat mediteraneean cu ierni extrem de blânde și veri foarte lungi și calde. 

Obiective turistice în Mallorca pe lângă celebrele plaje luate cu asalt de orice turist:

  • Palma de Mallorca cu Catedrala din Palma (La Seu)
  • Parc de la Mar
  • Palacio Real de la Almudaina
  • Castillo de Bellver
  • Banos Arabes
  • Cel mai celebru sat de pe insulă Valldemoss unde scriitoarea franceză George Sand a scris O iarnă în Mallorca
  • Serra de Tramuntana cea mai pitorească regiune a insulei (în patrimoniul UNESCO din 2011) ce cuprinde un lanț muntos de 11 vârfuri cu peste 1000 metri înălțime, care se întinde pe coasta de nord vest pe o distanță de 15 km. Muntele se extinde pe o distanță de peste 90 km la sud-vest de insula Sa Dragonera și la nord de Cap Formentor
Mallorca este frumoasă în toate cele, merită vizitată oricând și oricând vor rămâne de văzut lucruri și locuri. Ca în majoritatea locurilor frumoase nu ne va ajunge niciodată o sigură vacanță aici, așa că să ne plănuim bine vacanța pentru vara viitoare, poate fi doar prima dintr-un șir lung petrecut aici ;)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram