Ce ați zice de un concert Coldplay la Munchen?


Coldplay este o formație de rock alternativ și piano-rock din Londra, Marea Britanie, printre cele mai cunoscute formații din lume. Formația este compusă din Chris Martin, Jon Buckland, Guy Berryman și Will Champion.
Coldplay este una dintre cele mai de succes trupe ale noului mileniu, vânzând peste 50 de milioane de albume în întreaga lume. Iar în acest an o putem vedea live la Munchen, profitand și de ocazia de a face un weekend break în Bavaria.

Pe noi Munchen-ul ne-a cucerit când l-am vizitat în urmă cu 2 ani (wow, deja 2). Ni s-a părut un oraș vibrant, boem și plin de atracții turistice. Nu știu dacă am vrut să văd în Munchen, neapărat, ceva anume, dar știam că vreau să simt atmosfera orașului, vreau să beau o bere (deh, cu lămâie sau neagră) la un biergarten adevărat, să mănânc covrigi de toate felurile, cârnați bavarezi, să mă plimb prin cea mai mare librărie din Germania (se zice!) și să-mi umplu portbagajul de Punica... Lucruri pe care oricine ajunge în Germania și mai ales la Munchen trebuie să le facă. 

Încă din prima zi de Munchen, am oprit în Marienplatz să vedem celebra primărie gotică a orașului, Frauenkirche și să luăm pulsul capitalei bavareze. De urcat am ales să urcăm în turnul Bisericii Sf. Petru (Peterskirche), de unde am putut vedea toate simbolurile orașului în aceeași panoramă. Tot în Marienplatz se găsește Librăria Hugendubel, probabil cea mai mare librărie în care am intrat eu vreodată, un templu de 6 etaje dedicat cărților și iubitorilor lor. M-am simțit minunat să văd atât de multe cărți despre România aici! Apoi am luat la pas fără țintă, Leopoldstrasse și Ludwingstrasse, principalele artere comerciale ale orașului până în Karlplatz. Și pentru că pentru acea zi mai aveam în plan numai Palatul de vară Nymphenburg (despre care nu vă voi povesti azi) am luat o pauză la Man Versus Machine.

Ai ce face la Munchen zile întregi, dar dacă mergi și pentru concert ai putea să te limitezi la cele descrise de mine sau sus și în rest să mergi să savurezi hiturile celor de la Coldplay. Eu deja doar când vă scriu aud în cap linia melodică a celebrului Yellow... EnJoy te music and the city!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram