"I have a dream" - Island Hopping in Seychelles



Dacă e să mă întrebați chiar acum care cred eu că e cel mai exotic loc de pe Pământ (fără să-l fi văzut) vă răspund totuși fără suflare că acesta este Seychelles! Nu cred asta de ieri de azi ci de o grămadă de vreme.
Cred că eram prin clasa a VIII a când am văzut niște imagini din Seychelles într-o revistă pe care mi-o cumpărasem de la piață :) De atunci am știut cumva că deși îndepărtat și poate imposibil de realizat "I have a dream" - Island Hopping in Seychelles...


Seychelles este o țară insulară formată din 115 insule din Oceanul Indian, la 1600 km de Africa, în nordul insulei Madagascar. În apropiere sunt și Zanzibar, Mauritius, Reunion, Comore și Maldive. Seychelles are cea mai mică populație dintre toate statele Africii. 

Arhipelagul este situat cam la 1000 km de insula Madagascar și la 1700 km de continentul african și este alcătuit din 42 insule granitice și 73 insule coraligene dezvoltate pe un lanț muntos submarin. De aici și peisajul exotic sublim. 

Mai mari sunt insulele granitice Mahe , Praslin, Silhouette și La Digue. Insulele coraligene sunt grupate la rândul lor în insulele Amirante, Farquhar, Desroches, Fregatte și Aldabra. Acest din urmă atol a fost înscris în 1982 în Patrimoniul Mondial Natural și Cultural UNESCO. Aici trăiesc 150.000 de țestoase și aproximativ 2 milioane de păsări, unul dintre marile sanctuare ale păsărilor din lume. Majoritatea sunt joase, practic nepopulate, constituind locul de depunere a ouălor pentru țestoasa gigantică, emblema insulei.

Ceea ce face din acest loc un adevărat paradis este însă clima. Clima este tropicală umedă, dar temperatura medie multianuală este de 27 grade C. Nimic ieșit din comun pentru regiune, însă temperatura medie multianuală a apei de mare este de 29 grade C, iar acest lucru este cu adevărat deosebit deoarece se știe că apa Oceanului nu este în general pe niciunde atât de caldă...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram