Costa Blanca - cele mai luxoase vacanțe în Spania


Costa Blanca se referă la peste 200 km de coastă aparținând de provincia Alicante din Spania. Numele de "Costa Blanca" a apărut ca nume promoțional folosit de compania aeriană BEA când au lansat zborurile între Londra și Valencia în 1957.
Are o industrie turistică bine dezvoltată, fiind o destinație populară printre turiștii britanici și germani. Se întinde de la orașul Denia în nord, dincolo de care se află Costa de Valencia, până la Torrevieja în sud, dincolo de care se află Costa Calida. Aici se găsesc destinații turistice importante, printre care Benidorm și Alicante, mai nou luate vară de vară cu asalt și de către români. Adevărul este că se spune că ar fi cea mai luxoasă zonă de coastă a Spaniei. Voi ce ziceți de o vacanță pe Costa Blanca?

Alicante este unul dintre cele mai moderne și mai frumoase orașe de pe coasta Spaniei. Această metropolă, denumită în limba catalană Alacant, este (alături de Barcelona și de Valencia) unul dintre cele mai importante porturi și stațiuni turistice la Marea Mediterană. Clima este subtropicală, cu veri lungi și fierbinți și ierni blânde.

Benidorm este la concurență cu Alicante "capitala" regiunii de coastă, un oraș cosmopolit cu plaje întinse și obiective turistice pentru cei care nu stau toată ziua la plajă. În cazul în care sunteți cazați pe coastă, orașul merită cu prisosință un day trip din vacanța voastră.

Dar fără doar și poate perla de pe Costa Blanca, cel mai luxos loc, unde chiar și spaniolii cei mai înstăriți preferă să-și facă vacanțele, este Torrevieja, un oraș în Comunitatea Valenciană, dar situat în provincia Alicante la malul mării mediterane. Deține o mulțime de locuri inedite și numai bune de vizitat în serile calde vară: 
  • Pasajul digului Levante (pe toată lungimea digului s-a construit o pasarelă cu pardoseală din lemn ce permite lungi plimbări între ape)
  • Parcul Națiunilor în care se găsește un lac în forma hărții Europei
  • Pasajul Juan Aparicio
  • Parcul Morii de Apă
  • Muzee Plutitoare
  • Muzeul Mării și Sării
  • Muzeul Săptămânii Mari (de la Semana Santa)
  • Palatul Muzicii
  • Crângul de palmieri

V-ați gândit la o vacanță în această frumoasă regiune a Spaniei? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram