Croazieră în insulele grecești


Odată în viață TREBUIE să facem o croazieră. Cine a petrecut o vacanță pe mare ne spune că nu o poate uita niciodată. O croazieră în insulele grecești însă, aduce ceva în plus, căci pe lângă apele cristaline, avem de vizitat locuri ca Mykonos, Patmos sau foarte faimosul Santorini...


Mykonos este o insulă grecească ce face parte din insulele Cyclade. Insulei Mykonos i se mai spune și Insula vânturilor, iar morile de vânt sunt simbolurile insulei. Turismul este o industrie majoră aici, cea mai importantă, putem spune, iar Mykonos este bine cunoscut pentru viața de noapte vibrantă și pentru că este o destinație prietenoasă cu homosexualii, cu multe instituții care susțin comunitatea LGBT.
Mykonos are un climat tipic mediteranean unde soarele strălucește până la 300 de zile pe an. Sezonul ploios durează între octombrie și martie, dar imediat în aprilie și până în septembrie se poate face plajă și baie în mare. 
Morile de vânt reprezintă o trăsătură definitorie a peisajului mykonian. Există multe în jurul insulei, dar cele mai multe sunt concentrate în orașul principal, Chora. Celebrele "Kato Mili" din Chora stau într-un rând pe un deal cu vedere la mare, pentru a exploata vânturile puternice din nord. Multe dintre ele au fost renovate și restaurate pentru a servi ca locuințe localnicilor...

Patmos este o mică insulă grecească din Marea Egee, cea mai faimoasă și mai mare din insulele Dodecanese. Se crede că fi locația atât a viziunii, cât și a scriitorului bibliei creștine a Apocalipsei. Pelerinii creștini frecvent vizitează frecvent insula datorită legăturii insulei cu Sfântul Apostol Ioan. 
În 2009 revista Forbes a numit Patmos "cel mai idilic loc european în care să trăim", scriind că "Patmosul a evoluat de-a lungul secolelor, dar nu și-a pierdut aerul liniștit, acesta fiind un motiv pentru care oamenii care știu acest lucru se întorc din nou și din nou."

Santorini, aflată în sudul Marii Egee la 120 de mile marine de Creta, atrage turiștii mai ales datorită faimei potrivit căreia în această regiune s-ar fi găsit legendara Atlantida. Aici se află un sat-castel, Pyrgos, celebru pentru că are mai multe biserici (75) decât case! De altfel, se spune că Santorini este locul în care "sunt mai multe biserici decât case, mai mult vin decât apă și mai mulți măgari decât bărbați" :) Cele mai renumite sunt localitățile Fira, Oia, Emporia, Kamari, Ierovigli, Pyrgos și Therasia, dar insula este recunoscută ca fiind locul celor mai frumoase apusuri din lume și a celor mai negre plaje (vulcanice).

Ce ziceți? Pornim? :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram