Frankfurt de pe raul Main


Frankfurt pe Main este al cincilea oraș ca mărime din Germania, un centru economic european foarte puternic și cu un foarte drăguț centru istoric. Foarte cunoscut este orașul pentru cel mai mare aeroport al său, hub al unuia din cele mai mari companii de aviație. Aeroportul Internațional Frankfurt este cel mai mare aeroport german și se situează pe locul opt în lista celor mai mari aeroporturi din lume, având peste 50 de milioane de pasageri anual. V-ar tenta să aterizați aici pentru un city break la Frankfurt...
Ce să vizitați la Frankfurt, dacă ajungeți aici pentru prima dată:


Domul - Catedrala Sfântul Bartolomeu este o construcție gotică, cea mai mare biserică din oraș. Din 1356 împărații Sfântului Imperiu Roman de Națiune Germană au fost aleși în această biserică, iar din 1562 până în 1792 au fost aici și încoronați. În 1867 catedrala a fost distrusă într-un incendiu și reconstruită în stilul prezent. Înălțimea catedralei este de 95 m.

Primăria Romer - Römer este numele clădirii primăriei Frankfurtului, în traducere „cetățean al Romei, roman”. Ea este alcătuită de fapt din trei case gotice învecinate, care au fost cumpărate de consiliul local. 

Biserica Sfântul Paul - Paulskirche este o biserică relativ nouă în oraș. Sf. Paul a fost distrusă complet în cel de al doilea război mondial, dar reconstruită ulterior. În prezent, nu mai are scopul de clădire sacră, ci este folosită pentru expoziții și întruniri importante. În 1963, președintele american John F. Kennedy a ținut aici un discurs, în cadrul vizitei sale la Frankfurt.

Operă Veche - Alte Oper este una dintre cele mai mari opere din Germania până la distrugerea ei aproape totală în timpul celui de Al Doilea Război Mondial. În ziua de astăzi ea adăpostește o sală mare de concerte (cu scenă relativ mică) plus câteva săli mai mici, în timp ce spectacolele de operă propriu-zise au loc într-o altă clădire din Frankfurt - opera actuală.

Mi s-a tot spus cum că dacă e să aleg un oraș din Germania pe care să-l vizitez, să nu fie austerul Frankfurt, însă absolut toate imaginile pe care le-am văzut de aici mi-au demonstrat contrariul. Cred că ar trebui să mă conving la fața locului. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram