O nouă obsesie turistică: Mykonos!


Mykonos este o insula greceasca, parte a insulelor Cyclade, situată între Tinos, Syros, Paros și Naxos. Insula se întinde pe o suprafață de 85 kilometri pătrați și se ridică la o altitudine de 341 de metri deasupra mării. Majoritatea celor de pe insulă locuiesc în cel mai mare oraș, Mykonos, care se află pe coasta de vest. Orașul este, de asemenea, cunoscut sub numele de Chora (adică "Orașul" în limba greacă, urmând practica obișnuită în Grecia, când numele insulei este același cu numele orașului principal). Toate fotografiile văzute, din zonă au făcut din Mykonos o nouă obsesie turistică, iar un sejur în Mykonos, poate da dependență în această direcție...

Mykonos mai este denumită Insula vânturilor, iar turismul pare o industrie majoră, Mykonos fiind bine cunoscut pentru viața de noapte vibrantă și pentru a fi o destinație prietenoasă cu toate categoriile sociale. În mitologia greacă, Mykonos a fost denumit după primul său conducător, Mykons, nepotul zeului Apollo. De asemenea, se spune că insula a fost locul unei mari bătălii între Zeus și Titani și unde Hercule a ucis giganți invincibili, lăsându-i pe cei de aici în protecția Muntelui Olimp.

Mykonos are un climat tipic mediteranean. Soarele strălucește până la 300 de zile pe an, iar sezonul ploios durează între octombrie și martie. 

Principalele obiective turistice:

Morile de vânt din Mykonos - Morile de vânt reprezintă o trăsătură definitorie a peisajului Mykonian. Există multe în jurul insulei, dar cele mai multe sunt concentrate în orașul principal Chora. Celebrul "Kato Mili" din Chora stau într-un rând pe un deal cu vedere la mare pentru a exploata vânturile puternice din nord.

Mica Veneție - rânduri de case pescărești aliniate pe malul mării, cu balcoanele lor atârnate peste apă. Ele au aparținut inițial unor comercianți bogați sau căpitani, iar ușile de la subsol care oferă acces direct la mare și zonele de depozitare subterană au determinat oamenii să creadă că proprietarii erau pirați în secret. Unele case au fost acum transformate în baruri și cafenele, mici magazine și galerii. Mica Veneție este considerată una dintre cele mai romantice locuri de pe insulă și mulți oameni se adună acolo pentru a privi apusul soarelui. Zona atrage mulți artiști care vin să picteze linia de coastă pitorească. 

Petros Pelicanul - o veche celebritate a malului mării, "Petros" a fost mascota oficială din Mykonos de peste 50 de ani. 

Culorile vii ale insulei, atmosfera de vacanță ce "strălucește" la propriu pe fiecare străduță, fac din această destinație una de vis și o atracție deosebită în ceea ce privește Grecia în care ai senzația că deja le-ai văzut pe toate...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram