Când îți faci iarna car și vara sanie sau Bavaria târgurilor de Crăciun


Bavaria (sau Bayern cum este cunoscut în lumea germanică) este un land federal din partea de sud-est a Germaniei. Se remarcă printr-un relief foarte divers și apreciat mai ales de cei ce iubesc muntele și iarna, o atmosferă boemă (se zice că e zona „latină” a Germaniei), o echipă de fotbal mai mult decât celebră și o capitală considerată unul din cele mai dezvoltate orașe ale Occidentului, München. Ce ziceți dacă încă de pe acum vă plănuiți să ajungeți anul acesta la Târgurile de Crăciun din Bavaria? Și în altele pe lângă ele?


Vă spun de la început că Bavaria e FANTASTICĂ, e un tărâm de basm în orice anotimp, presărat cu palate, castele, sate și orășele prin care tot să te plimbi. Nu știu cum e Germania în rest, dar dacă toate landurile au măcar jumate din farmecul Bavariei, pot spune că am greșit enorm că n-am pus Germania mai sus în lista cu țările în care să ajung cât de repede. Poate mă ajutați voi, cei care ați călătorit-o mult și bine, în lung și-n lat.

Cred cu tărie că descoperirea Bavariei trebuie să pornească din München, un oraș imens în care chiar de locuiești îți va lua mult până să-l vezi și să-l înțelegi pe deplin, iar dacă ești în trecere e o amăgire să crezi că îl epuizezi rapid. Oricum, după ce ai văzut cât de cât ce îți povestesc ghidurile turistice (sau poate ai noroc și îl vezi cu un localnic, ca noi) poți începe să aprofundezi Bavaria chiar din inima orașului. Palatul și grădinile Nymphenburg  se află în Munchen, dar îți dau senzația că nu ar fi în oraș… 

Nürnberg este al doilea oraș ca mărime din Bavaria, după München. Este incredibil de frumos și mă roade un puternic regret că n-am putut zăbovi mai mult prin el cân am trecut pe acolo, însă ce am văzut ne-a convins că ar fi minunat de vizitat iarna, pare de turtă dulce și este foarte fotogenic. Târgul de Crăciun din Piața Centrală, văzut în poze (inclusiv în poza ce ilustrează acest articol), mi se pare cel mai frumos posibil. De departe acest loc a rămas unul pentru care m-aș întoarce în Bavaria și mâine dimineață și simt că lucrurile nu vor rămâne așa. Vă recomand din suflet un popas cât de lung aici… la târg, evident!

Și acesta poate fi doar începutul periplului vostru prin Bavaria Târgurilor de Crăciun! EnJOY de pe acum cu planuri cât cuprinde și vise mari. Iarna e mai aproape decât ne place să credem :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Instagram